Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hürmüz´ün ateşi körfezi sardı

Dünyayı ateşe atma saldırısının faili meçhul. ABD´nin suçlamalarını ?Japonya Başbakanı´nı ağırlarken neden böyle bir saldırı yapalım? diye reddeden İran, asıl faillerin İsrail, BAE, Suudi Arabistan ve ABD olduğunu ileri sürdü. Tahran´ı hedef alan ABD Başk

Hürmüz´ün ateşi körfezi sardı

Hürmüz Boğazı´nda saldırıya uğrayan Japon petrol tankeri bölgede İran ile ABD arasında uzun zamandır esen soğuk savaş rüzgarlarının sıcak çatışmaya dönebileceğine dair alarm zilleri çalmasına neden oldu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun kesin bir dille saldırıdan İran´ı sorumlu tutması gerilimi daha da artırdı. Pompeo ve ABD´den gelen açıklamalara tepki gösteren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD´yi ?sabotaj diplomasisi? izlemekle suçladı. 

Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, Umman Körfezi´ndeki tanker saldırılarında İran´ı suçlayan ABD´nin gerçekçi deliller sunmadığını savundu.    Saldırıların failleri olarak  ?B Takımı´ olarak adlandırdığı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid´i işaret eden Zarif, mesajında şu ifadelere yer verdi: ?ABD´nin (saldırıların hemen ardından) gerçekçi veya dolaylı kanıtlar sunmadan İran´a karşı  iddialarda bulunması, B Takımı´nın İran´a karşı Japonya Başbakanı Abe Şinzo´nun diplomatik çabalarını da hedef alan sabotaj diplomasisine geçtiğini açıkça ortaya koyuyor.?     

İran Dışişleri Bakanı, diğer mesajında da bu tür sabotajlara karşı daha önce uyarılarda bulunduğunu hatırlatarak ?Geleceği gördüğüm için değil B Takımı´nın geçmişini bildiğim için uyardım? ifadesini kullandı.

Devamı >>>    

 



Anahtar Kelimeler: Hürmüz ateşi körfezi sardı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER