Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hulusi Kentmen müsilaj için 1976'da uyarmış: Fabrikaları kapatırım

Hulusi Kentmen, belediye başkanını canlandırdığı 1976 tarihli Tuzak filminde atıklarını denize döken fabrikalarla mücadele ediyor: "Kanun zararlı atıkların denize akıtılmamasını öngörüyor."

Hulusi Kentmen müsilaj için 1976

 Ağırıklı olarak sanayi tesislerinin atıkları yüzünden Marmara Denizi'nde etkili olan ve Karadeniz ile Ege'de de görülmeye başlayan müsilaj (deniz salyası), denizlerdeki kirlilik vesilesiyle 1976 tarihli Atıf Yılmaz filmi 'Tuzak'ta da işlenmiş.

Selma Güneri ve Cüneyt Arkın'ın başrolde olduğu filmde bir belediye başkanını canlandıran Hulusi Kentmen'in fabrika kurmak isteyen 'Fazıl' isimli 40 yıllık arkadaşıyla diyaloğu bugünlere nasıl gelindiğinin de bir özeti gibi. 

Söz konusu diyalogda Hulusi Kentmen, arıtma kurmadan fabrikasının açılması için izin isteyen Fazıl'a "50 milyon harcıyorsun da 500 bin lirayı harcayamıyorsun. Ben kanunsuz iş yapmam Fazıl. Kanun zararlı atıkların denize atılmamasını öngörüyor. Bana halk zararına bir şey yaptıramazsanız, bunu kafanıza sokun" diyor. 

Hulusi Kentmen denize girilmesinin yasaklanmasını isteyen Fazıl'a "Hadi insanlara yasak koydum diyelim. Balık neslini de mi tüketeceğiz? " diye yanıt veriyor. 

Fİlmin Tamamı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz