Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hulusi Akar'dan Afganistan açıklaması! Asker göndermeyeceğiz

Türkiye'den Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğini sağlamak için yapılan teklifin ardından Bakan Hulusi Akar soruları yanıtladı. Akar, "Asker göndermeyeceğiz" dedi.

Hulusi Akar

Türkiye'den Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğini sağlamak için dikkat çeken bir teklif gelmişti. Kabil Havalimanı teklifi Erdoğan-Biden zirvesinin de en önemli gündem maddelerinden birisini oluştururken, dün Pentagon'dan Türkiye'ye teknik heyetin geleceği duyurulmuştu.

Teknik heyet Türkiye'ye gelmeden önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil Havalimanı’nda Türkiye’nin rolüne dair soruları yanıtladı. Akar, "Afganistan'a yeni asker göndermemiz söz konusu değil. Orda zaten mevcudiyetimiz var" dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akar, "Afganistan ile bizim yüzyıllara dayalı tarihi, kültürel ilişkilerimiz var. Afgan halkı bizim kardeşimiz. Bizim kardeşlerimizin orada rahatı, huzuru, güvenliği için geçtiğimiz 20 yıl içinde diğer ülkelerle birlikte elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Özellikle son 6 yılda da Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi, teknik destek sağlanması konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik. Oradaki mevcudiyetimizi devam ettirmek veya ettirmemek konusunda çalışmalarımızı, temaslarımızı sürdürüyoruz. Her şey Afgan halkının, Afgan kardeşlerimizin güvenliği ve refahı için buna gayret gösteriyoruz" dedi.Advertisement

Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının birçok alandaki önemine vurgu yapan Akar, şunları söyledi:

"Bu noktanın çalışıyor olması Afgan kardeşlerimizin lehine olacaktır. Bu manada çeşitli ülkeler de çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz de şu anda dahi orada işletmeyi yapan bir ülke olarak biz de çeşitli ülkelerle temaslarımızı sürdürüyoruz. Şu anda temaslarımız var. Bu çerçevede yarın da ABD'lilerle bir görüşmemiz olacak. Onlar buraya bir heyet gönderdiler. Şu anda orada bizim mevcudiyetimiz zaten var. Şu anda herhangi bir şekilde bizim asker göndermek gibi bir durumumuz söz konusu değil. Diğer ülkelerle temasımızı sürdürüyoruz, onlarla beraber bir arayış içindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalar tamamlandığında nihai olarak gerekli tedbirler alınacak, bir plan haline dönüşecek. Bizim için esas olan, Afganistan için Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı önemli. 6 yıldan beri havalimanındayız. Oradaki mevcudiyetimizi devam ettirmek veya ettirmemek konusunda çalışmalarımızı, temaslarımızı sürdürüyoruz. Her şey Afgan halkının, Afgan kardeşlerimizin güvenliği ve refahı için buna gayret gösteriyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER