Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hükümetin zam teklifi belli oldu: 2022 için 5+6, 2023 için 6+6

Memur kesimi ile hükümet arasında 2 Ağustos'ta başlayan 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci devam ediyor. İkinci toplantıda Hükümet kanadı zam teklifini açıkladı

Hükümetin zam teklifi belli oldu: 2022 için 5+6, 2023 için 6+6

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü hükümetin zam teklifinde. Hükümet zam teklifini bugün masada duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün gerçekleşen ikinci toplantı da hükümet kanadı zam teklif oranını konfederasyonlarla paylaştı.

Bakan Vedat Bilgin toplantı da hükümetin zam teklif oranlarını 2022 yılı için yüzde 5+6  2023 yılı için de yüzde 6+6 teklif olarak sundu. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin katıldığı toplantı sürüyor. Söz konusu her iki başkan kısa bir görüşme ve istişare sonucu zam teklif oranına ilişkin kararlarını kamuoyuyla paylaşacak. 

 

MEMUR-SEN YÜZDE 21 VE YÜZDE 17 İSTEMİŞTİ

İlk toplantıda Memur-Sen hükümetten 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 17 zam talebinde bulunmuştu. Memur Sen’in talepleri arasında taban aylığa 600 lira seyyanen zam da yer aldı.

UZLAŞI SAĞLANMAZSA SÖZ HAKEM HEYETİNDE

Tarafların en geç 23 Ağustos'a kadar uzlaşma sağlamaları gerekiyor. Uzlaşı sağlanamazsa zam pazarlığında son durak Hakem Heyeti olacak. Zam pazarlığında Hakem Heyeti son sözü söyleyecek. 



Anahtar Kelimeler: Hükümetin teklifi belli : + +

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER