Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hükümete yakın yazardan dikkat çeken ´Beşar Esad´ yazısı

Beşar Esad´ın Suriye´nin meşru yönetimini temsil ettiğini söyleyen Mehmet Barlas dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Hükümete yakın yazardan dikkat çeken ´Beşar Esad´ yazısı

Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Suriye´de yaşanan gelişmelere dair ´Suriye bilmecesinde Beşar Esad ağırlıklı aktördür´ başlıklı bir yazı kaleme alan Barlas,  Suriye´nin Türkiye´nin sınırında oluşturulması konuşulan güvenli bölgede ABD´nin Türkiye´yi istemediğini söyledi. Barlas yazısında ABD için söz konusu bölgenin teslim edileceği terör örgütü PKK/PYD oluşumunun bir Kürt devletinin ön hazırlığını oluşturacağını kaydeti.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, söz konusu yazısında Beşar Esad´a dair de dikkat çeken sözler sarf etti.

Esad´ın Suriye´nin meşru yönetimini temsil ettiğini söyleyen Barlas şu ifadeleri kullandı: Aynı şekilde Suriye´nin meşru yönetimini temsil eden Beşar Esad da, bu tür bir güvenli bölgenin Türkiye´nin elinde olmasını istemiyor. Beşar Esad hem Amerika´ya, hem de Türkiye´ye, Suriye´nin toprak bütünlüğüne göz dikmiş ülkeler olarak bakmakta.

Söz konusu yazısında Suriye´ye dair değerlendirmelerde bulunan Barlas, "Türkiye işte bu tür bir bilmecenin etkin taraflarından biri olmak durumunda" dedi. Hükümete yakınlığıyla bilinen Mehmet Barlas, söz konusu yazısının son bölümünde Esad yönetimi ile diyaloga girmenin düşünülebileceğini söyledi.

 

Mehmet Barlas yazısının son bölümünde şu ifadeleri kullandı: Türkiye işte bu tür bir bilmecenin etkin taraflarından biri olmak durumunda. Galiba şu anda öncelik Suriye´ye ilişkin politikamızda bazı düzeltmeler yapmaktır. Özellikle Esad yönetimi ile Rusya üzerinden daha etkin bir diyaloga girmek düşünülebilir. Bu en azından Amerika´nın PKK/PYD´ye bir Kürt devleti kurdurma projesini belki önleyebilir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz