Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hükümete 28 Şubat mağdurları tepkisi: "Ajanlık yapan bir papazın bırakıldığı ülkede..."

28 Şubat mağdurlarına ilişkin yapılan basın açıklamasında "Ajanlık yapan bir papazın bırakıldığı ülkede Müslümanların cezaevinde olması çelişkidir" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, ABD´li Papaz Andrew Brunson´un ajanlık suçlamasıyla yargılandığı davadan

Hükümete 28 Şubat mağdurları tepkisi:

28. 07.2018 Cumartesi

28 Şubat darbesi sürecinde yürütülen çeşitli kumpaslar sonucunda tutuklanan ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen tutuklu bulunan çok sayıda kişi için adalet arayışı sürüyor.

Bu doğrultuda yılbaşından 28 Şubat´a kadar her gün yapılan ve bu günden sonra da her ayın 28´inde gerçekleştirilen basın açıklamaları, bu ay İstanbul´daki Saraçhane Parkı´nda yapıldı.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında 28 Şubat sürecinde tutuklanan mağdurların yeniden yargılanması talep edilirken "Ajanlık yapan bir papazın bırakıldığı ülkede Müslümanların cezaevinde olması çelişkidir" ifadeleri kullanıldı.

"ONLAR AF TALEBİNDE BULUNMUYORLAR, YENİDEN YARGILANMAK İSTİYORLAR"

Saraçhane Parkı´nda gerçekleştirilen basın açıklamasını Mazlum-Der Genel Sekreteri Av. Kaya Kartal okurken söz konusu açıklamada cezaevlerinde bulunan mağdurların Kurban Bayramı´nı aileleriyle birlikte geçirmesi talebinde bulunuldu.

 

 

 

28 Şubat´ın brifingli yargısının ve bu yargının oluşturduğu zemine basarak büyüyen paralel yargının hukuksuz kararlarıyla 20 yılı aşkın süredir cezaevlerinde tutulan 28 Şubat mahpuslarının kimseden af talebinde bulunmadıklarını belirten Kartal, şunları söyledi:

"Onlar gayrimeşru mahkeme kararlarıyla tıkıldıkları cezaevlerinden bırakılmak ve yeniden yargılanmak istiyorlar. Defalarca vurguladığımız üzere, kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir. 28 Şubat mahpuslarının Kurban Bayramı´nı aileleriyle birlikte geçirmelerini bekliyoruz. Bunun için herkes bahaneleri ve korkuları bir tarafa bırakarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Mazlum-Der olarak, brifingli yargılamaların kötü mirasını devralan mevcut mahkemeleri, iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa bırakarak, gerekirse gecelerini gündüzlerine katarak bu sorunu çözmeye davet ediyoruz. 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat´ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz. 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."

 

Kartal´ın konuşmasının ardından, basın açıklamasına destek veren diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de birer konuşma yaptı.
 
"AJANLIK YAPAN BİR PAPAZIN BIRAKILDIĞI ÜLKEDE MÜSLÜMANLARIN CEZAEVİNDE OLMASI ÇELİŞKİDİR"

Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Molla Cemal Çınar da 28 Şubat mağdurlarına ilişkin yapılan basın açıklamasında bir konuşma yaptı.

28 Şubat´la ilgili söylenecek sözlerin ve hukuki süreçlerin sonuna gelindiğini söyleyen Çınar, "Ajanlık yapan bir papazın bırakıldığı ülkede Müslümanların cezaevinde olması çelişkidir" dedi.

Çınar, "28 Şubat, bu ülkede adaletin tesisi açısından çok önemlidir. Eğer hâlâ 28 Şubat mağdur olan insanlar cezaevlerinde hayatlarını sürdürüyorlarsa demek ki adalet anlayışımızda sorun devam ediyor. Ajanlık yaptığı tespit edilen bir papazın bırakıldığı bir ülkede en az 20 yıldır içeride olup güneş yüzü görmeyen mazlum Müslümanların hâlâ cezaevlerinde olması asrımızın en büyük çelişkilerindendir." şeklinde konuştu.

Kaynak: milligazete.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER