Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HÜKEMETTEN, MUHARREM İNCE´NİN "GÜLEN USULÜNE UYGUN İSTENMEDİ" AÇIKLAMASINA İLK TEPKİ

"Sayın İnce, siz alenen yalan söylüyorsunuz ve ABD´den arayan her kimse onun ağzından utanmadan ülkenize iftira ediyorsunuz"

HÜKEMETTEN, MUHARREM İNCE´NİN

CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin, "Amerikalılar beni aradı, Türkiye Cumhuriyeti Fethullah Gülen usulüne uygun bir şekilde bizden istemedi dediler" şeklindeki açıklamasına hükümetten ilk tepki geldi.

İnce´nin yalan söylediğini savunan ve Gülen´in iadesine dair  taleplerde herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık olmadığına vurgu yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ?ABD´den arayan her kimse onun ağzından utanmadan ülkenize iftira ediyorsunuz. Sayın İnce, unutma ki Türk halkı başka ülkeden telefonla arayanların kullandığını, kukla olarak görür. Kuklaları da Cumhurbaşkanı seçmez" dedi.

"İade taleplerinde, bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur"

Dün Amasya mitinginde, "Cumhurbaşkanı olduğumda ABD´ye diyeceğim ki FETÖ´yü iade et, etmezsen 24 Aralık Noel; İncirlik´teki askerler Noel´i Washington´da kutlarlar" açıklamasında bulunan İnce, akşam saatlerinde telefonla bağlandığı CNN Türk´te yayınlanan Hande Fırat´ın sunduğu Gece Görüşü programında da "Amerikalılar beni aradı, Türkiye Cumhuriyeti Fethullah Gülen usulüne uygun bir şekilde bizden istemedi dediler? ifadelerini kullanmıştı. Hürriyet´te yer alan habere göre, İnce´nin açıklamalarıyla ilgili konuşan Bozdağ, şunları söyledi:

"Teröristbaşı Gülen´in iade için geçici tutuklanması ve iade taleplerinde, bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur. Türkiye, 15 Temmuz darbe teşebbüsü dahil pek çok suçun bir numaralı faili terörist başı Gülen´i ABD´den usulüne uygun talep etmiştir. Sayın İnce, siz alenen yalan söylüyorsunuz ve ABD´den arayan her kimse onun ağzından utanmadan ülkenize iftira ediyorsunuz. Sayın İnce, unutma ki Türk halkı başka ülkeden telefonla arayanların kullandığını, kukla olarak görür. Kuklaları da Cumhurbaşkanı seçmez.

"Arayan CIA´den mi, FBI´dan mı, Adalet Bakanlığı´ndan mı?"

?Sayın İnce, sizi ABD´den arayan ABD´li mi Türk mü? Eğer arayan ABD´li ise CIA´dan mı yoksa FBI´den mi veya Adalet Bakanlığı´ndan mı veyahut da başka bir ABD´li mi? Sizi arayan Türk ise FETÖ üyesi mi veya FETÖ beslemesi mi ya da başkaca bir Türkiye düşmanı mı? Sahi kim?

?FETÖ kurucusu ve yöneticisi 15 Temmuz darbe teşebbüsü dahil pek çok suçun birinci derecede faili terörist başı Gülen ve onun bilumum teröristlerini dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, hangi deliğe girerlerse girsinler, bulacağız, getireceğiz, yargıya teslim edeceğiz. Kaçış yok."

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER