Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hüda Par´dan ramazan bayramı mesajı!

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, "Bayramın bölgemiz ve İslam coğrafyası için huzur ve esenliğe vesile olmasını diliyorum." dedi.

Hüda Par´dan ramazan bayramı mesajı!

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, "Bayramın bölgemiz ve İslam coğrafyası için huzur ve esenliğe vesile olmasını diliyorum." dedi.

??Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi´ni içinde barındıran; rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif´i geride bıraktık; inşallah arınmış kullar olarak Bayram´a ulaştık.? diyen Sağlam, şunları kaydetti:

?Siz değerli halkımızın Ramazan Bayramı´nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bölgemiz ve İslam âlemi için huzur ve esenlik getirmesini diliyorum. Bayramlarımız İslam´ın şiarları, sembolleridirler. Bununla birlikte bayramlar; Müslümanların ümmet olma bilincini pekiştirerek, kardeş olmanın, ümmet olmanın gerektirdiği dayanışma ve yardımlaşmayı gösterme imkânı verirler.?

?Rabbimizin İslam ümmetine hediye ettiği bayramları layıkıyla karşılamamız gerekmektedir?

İslam coğrafyasında yaşanan savaş ortamına da dikkat çeken Sağlam, bu nedenle bayrama buruk girdiklerini söyledi.

Sağlam, ?İslam coğrafyasının dört bir yanında yürek sızlatan acı ve hüznün yaşandığı bu günlerde Rabbimizin İslam ümmetine hediye ettiği bayramları layıkıyla karşılamamız gerekir. Dünyanın dört bir yanında bayram yapamayan kardeşlerimizin olduğunu ve bu kardeşlerimizin bayram yapamamasının asıl nedeninin kardeşliğimizin ve ümmet olma şuurumuzun zedelenmesi olduğunu unutmamalıyız. Ümmetin, içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının yolu; aynı kıbleye yönelen, aynı safta Rabbinin huzurunda duran, aynı günlerde bayram yapan Müslümanların bayram dayanışmalarını hayatın her alanına taşımasından geçer.? dedi.

?Bu bayramda da gönlü kırık mazlumları ziyaret ederek bayramın gereğini yerine getirmeye gayret etmeliyiz?

Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı: ?Bu bayramda da gönlü kırık mazlumları, boynu bükük yetimleri, gözleri yollarda ziyaretçi bekleyen yaşlıları, mahrum ve muhtaçları ziyaret ederek bayramın gereğini yerine getirmeliyiz. Tanıyıp tanımadığımız, aidiyetinin ne olduğuna bakmaksızın komşularımız ve karşılaştığımız herkesle bayramlaşıp Rabbimizin bize hediye ettiği bu müstesna günün gereğini yerine getirmeliyiz.   

Bu vesile ile başta ülkemiz olmak üzere bütün dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramı´nı bir kez daha tebrik ediyor; bayramın İslam âlemine ve tüm insanlığa sulh, selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum.?

Kaynak: vanolay.com



Anahtar Kelimeler: Hüda ramazan bayramı mesajı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER