Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hüda Par´dan Cizre ile ilgili önemli uyarı!

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, ve Hür Dava Partisi Hüda Par Kurucu Genel Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz, Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu

Hüda Par´dan Cizre ile ilgili önemli uyarı!

Sosyal medyadan şu açıklamalarda bulundular;

1-Devlet, Cizre´de güvenliği sağlayayım derken güvenlikçi anlayışa evrilmiş durumda.
Keskin nişancılar, silahlı silahsız ayırımı yapmıyor.

2-Cizre´de elektrikler kesik, su sıkıntısı yaşanıyor.

3-Daha önce üyelerimizin yoğun olarak bulunduğu Nur Mah. 27 Aralık 2014 gecesi PKK tarafından 10 saat silahlı kuşatma altında tutulmuştu.4-Bu kuşatma sonucunda evinin önünde PKK´lilerce vurulan 65 yaşındaki Abdullah amcamızı maalesef geç müdahaleden dolayı kaybetmiştik.

5-Şimdi de asker ve polislerce benzer bir kuşatma var. İki ateş arasında kalıp da yaralanan sivil masum insanlar hastaneye götürülemiyor.

6-Özellikle diyaliz hastaları ciddi sıkıntı çekiyor. Tam bir savaş halinin yaşandığını söyleyebiliriz.

7- Güvenlik bölgelerindeki "Vur" emrini keyfi uygulamalara dönüştürecek"Yan Cizre´m yan"cılara dikkat edilmesi ve fırsat verilmemesi gerekir.

8-Siyaset çözüm üretmeli, yeni tahrik ve provokasyonlara meydan verecek yaklaşımlardan uzak durmalıdır.

9-Silahlı mücadelenin halka zarar verdiğinin ortaya çıktığı bu vasatta HDP, bedeli ne olursa olsun örgüte silah bırakma çağrısı yapmalıdır.

10-Çağrı yanıtsız kalır veya reddedilirse buna karşı girişilecek bir açlık grevinin çok daha büyük bir anlamı olacaktır. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin,

1 - "Yine söylüyorum; çatışma olmamalı, PKK tamamıyla sınır dışına çekilip, silahı bırakmalı, ordu da kışlasına çekilmeli"

2 - Çatışma olacaksa da bu, ordu ile PKK arasında kalmalı, halklar savaşın içine sokulmamalı.

3 - Batıdaki Kürtler´e yönelik saldırılar, Kürt halkına yönelik saldırılardır. Bu saldırılar PKK´ya hiçbir zarar vermiyor,bilakis fayda veriyor.

4 - Varsa HDP´nin karıştığı bir suç, bunun hesabı hukuk üzerinden sorulmalı. Siyasi partilerin muhatabı hukuktur, kontrolsuz kitleler değil.

5 - Her ne kdar HDP, cinayet/katliam işleyen PKK´nın dektekçisi ve savunucusu olsa da HDP binalarına yönelik saldırılar doğru değildir.

HÜR DAVA PARTİSİ HÜDA PAR KURUCU GENEL BAŞKAN MEHMET HÜSEYİN YILMAZ,

1- Çözüm sürecinin bozulması ile beraber artan/artırılan şiddet olaylarının son bulması için tahriklere kapılmamalı ve sağduyulu davranılmalıdır.

2- HDP parti teşkilatlarına yönelik saldırıları doğru bulmuyoruz. şiddet eylemlerinin, amaçlanan kaos planına hizmet ettiği herkesçe görülmeli.

3 - Taraftarları sokaklara inen/indirilen partiler, mensuplarını hemen sokaklardan çekmeli, şiddet eylemlerinden uzak durmalarını sağlamalıdır.

4 - Siyaset yoluyla konuşarak hal edemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. halkın can ve mal güvenliği, partilerin menfaatlerinden önce gelir.

5 - Batı illerindeki Kürt vatandaşlara yönelik ırkçı saldırılara derhal son verilmeli, yeni saldırıların olmaması için yetkililer tedbir almalı.

6 - Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerleşim yerlerindeki halkın zarar görmemesi ve temel ihtiyaçlarının karşılaması için tedbirler alınmalıdır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER