Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam Türkmenlerle bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetiminin başkenti Erbil´de bulunan Türkmenleri ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam Türkmenlerle bir araya geldi

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi´nin başkenti Erbil´de (Hewlêr) açtığı temsilcilik sonrası HÜDA PAR´ın Kürdistan bölgesinde çalışmaları devam ediyor.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Erbil´de olan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, beraberindeki heyetle Türkmen Bağımsızlar Hareketi´ni (Partisi) ziyaret etti. Sağlam, Türkmen Bağımsızlar Partisi Genel Başkanı Kenan Şakir Üzeyiroğlu ile başkan yardımcıları tarafından karşılandı.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette Türkmenler, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam´a anlattı.

"Ümmetin bütün parçaları kardeştir"

Burada bir konuşma yapan Sağlam, "Biz diyoruz ki; ümmetin bütün parçaları kardeştir. Türk, Kürd, Arap, Fars, Çerkez, Boşnak her ne varsa bunlar kardeştirler, bunların birbirinden ayrılmaması lazım. Hangi kabile veya kavimden olursa olsun, ümmetin parçasıysa bunların beraber hareket etmesi lazım. Birleşip güçlenmesi lazımdır. Görüyoruz, Amerika´da, Avrupa´da 100 yıl savaşları var, 30 yıl savaşları var, birbirlerinden 100 milyonlarca insan öldürmüşler ve şu anda bir devlet gibi hareket ediyorlar. Bir oldular ve onların şu anda bir olmalarından dolayı, ekonomik olarak şirketlerini ayakta tutmak için, silah sektörünü ayakta tutmak için hem Ortadoğu´daki halkı birbirine düşürüyorlar, hem de o büyük fabrikalara müşteri bulmak için, pazar kurmak için bu sefer o mallarını da buraya satıyorlar." dedi.

"Batı bizi birbirimize öldürttü"

Batılıların güçlü olmalarının birliklerinden kaynaklandığını belirten Sağlam, "Batı´ya karşı Ortadoğu milletlerinin karşı koyma gücü yok. Çünkü ayrılık içindeler. Biz de bir olursak, beraber olursak, güçlü bir devlet kurursak, 150-200 yıl öncesinde olduğu gibi güçlü bir ümmet olacağız. Fakat bizi birbirimize düşürdüler. Silahları birbirimize dayattık. Her birimize ayriyeten silah sattılar, mal sattılar. Zaten bizler savaştığımız için üretemedik, topraklarımızı ekemedik. Hem mallarını satarken kazandılar hem silahlarını satarken kazandılar." ifadelerini kullandı. 

"Dünyanın bütün kavimlerine helal olan şeyi Kürdlere haram kılmak doğru değil"

Dünyada yüzlerce devletin olduğunu hatırlatan Sağlam, "Arap ismi altında 22 tane devlet var. Türk kökenli 10 küsur devlet var. Şimdi bu bütün devletler birlik ve güçlü olacaklarsa olsun, niye herkese helal da Kürdlere Kürdistan haram! Biz bunu kabul etmiyoruz. Dünyanın bütün kavimlerine helal olan şeyi Kürdlere haram kılmak doğru değil. Ama şunu unutmamak lazım, dünyadan kopmuş, tek başına, ümmetle hareket etmeyen bir Kürdistan´ı biz de istemiyoruz. İslam toplulukları aralarındaki işlerini sükunetle, sulhla, selametle, barışla çözmelidir. Savaş ve kavga, yol değildir. İslam toplulukları bir araya gelirlerse mutlaka barış olur. Çünkü İslami toplulukları bir araya getiren çok sebep var." diye konuştu.

"Türkiye´deki Türkler hangi haklara sahip ise Kürd, Arap ve Acemler de o hakka sahip olmalıdır"

İslam ümmetini birbirinden ayrıştıran sebeplerin daha az olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Biz bir araya gelirsek inşallah güçlü oluruz ve bu sorunlar da ortada kalmayacaktır. Belki de şu anda siz birçok sorunu hal etmişsinizdir. Yani şu anda Irak´taki Türklerin Kürdlerle olan meseleleri ile Türkiye´deki Kürdlerin Türklerle meselelerini göz önüne getirdiğimizde şu anda siz çok rahatsınız. Belki siz bu Türkiye´deki sıkıntıları 30-40 sene önce yaşadınız. Biz şunu diyoruz; Türkiye´deki Türkler hangi haklara sahip ise Kürdleri de Arapları da Acemleri de o hakka sahip olmalıdır. Buradaki Kürdler hangi haklara sahip ise buradaki Türkmenler de o haklara sahip olmalıdır." dedi. 

"İslam adalet dinidir"

İslam´ın olmadığı yerde adaletin olmasının çok zor olduğunu söyleyen Sağlam, "İslam adalet dinidir. Biz bunu söylemeye çalışıyoruz. Biz dinimize sahip çıkarsak bizim dinimiz bütün kavimlerin, bütün halkların, bütün sınıfların hakkını hakkıyla vermiş. Biz İslam´ın paylaştırdığı bu haklara riayet edersek, birine fazla birine az vermezsek inşallah sorun kalmaz." şeklinde konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER