Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

http://www.haberdurus.com/haber/esed_rejiminin_savas_sucu_isledigine_dair_yeni_kanit_ortaya_cikti-64367.html

KARAR Yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'de hükümetin yükselen döviz kurunu düşürmek için aldığı yeni ekonomik önlem paketini değerlendirdi.

http://www.haberdurus.com/haber/esed_rejiminin_savas_sucu_isledigine_dair_yeni_kanit_ortaya_cikti-64367.html

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV Bakanlığın açıkladığı Türkiye Ekonomi Modeli’ çerçevesinde yeni önlemleri ve ekonominin geldiği yeri değerlendirdi. Taşgetiren, Biz Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanının ekonomistliğini ispat bedelini ödüyoruz, bunun altını açık açık çizmek lazım ifadelerini kullanırken Ocaktan da, ''İktidar aslında bir saadet zinciri oluşturmaya çalışıyor. Ne içerde toplumun güveni var ne de dışarıda artık güven kalmadı' dedi.

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye Sayın Cumhurbaşkanının ekonomistliğini ispat bedelini ödediğinin altını çizen Taşgetiren, ''O kadar ısrarlı ki 'ben ekonomistim' konusunda hükümet içerisinde kimse de söz söyleyemiyor. Ekonomi danışmanları Sayın Cumhurbaşkanım bu böyle gitmez dediğinde ekonomistliğine dokunuyorsunuz. Gerçekten dramatik bir durumla karşı karşıyayız. böyle bir şey olmasa ekonomist olduğunu iddia etmese normal ekonomi çevreleri ile oturur istişare ederdi'' şeklinde konuştu. Taşgetiren sözlerine şöyle devam etti:

''Bizim şunun farkına varmamız lazım. Ben şimdi kur kurumalı mevduat sahibine para aktarıyorum. Bunu bilincinde olmam lazım. Şu telefonun vergisini öderken, gazetenin vergisini öderken, aldığım peynirin, sütün vergisini öderken dolaylı vergilerimle kur korumalı mevduat sahibine milyarlar aktarıyorum. Bankalara milyarlar aktarıyorum. Burada sistem faizin dibe vurmuş halidir diye düşünüyorum.''

İktidar aslında bir saadet zinciri oluşturmaya çalıştığına vurgu yapan Ocaktan, ''Ne içerde toplumun güveni var ne de dışarıda artık güven kalmadı. 2018'de Sayın Cumhurbaşkanı dövizlerinizi, altınlarınızı yastık altından çıkarın, bozdurun ve Türk lirasına çevirin dedi. İktidar ekonomide güveni kaybetti. O güven kaybı olunca vatandaş üç kuruşu varsa onu yastık altında tutmayı daha güvenilir buluyor, tercih ediyor. Saadet zinciri benzeri birtakım şeylere ne kadar itibar edecek bundan emin değilim. Bunlar iktidar açısından hiç olumlu işler değil'' dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER