Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Medipol Üniversitesi´ne bina ve arazi tahsisi´ haberlerine erişim engeli

Medipol Üniversitesi ?tarihi binalar peşkeş çekildi´ haberlerinden rahatsız oldu: Üç klasör dolusu habere sansür istendi, 564 haber sansürlendi.

´Medipol Üniversitesi´ne bina ve arazi tahsisi´ haberlerine erişim engeli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi´ne yönelik hazine arazisi tahsisi ve hastanenin Sağlık Bakanı Koca´nın genelgesi ile ´ileri düzey hastane´ ilan edilmesine yönelik haberlere erişim engeli getirildi.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği´nin İstanbul Medipol Üniversitesi ve Ankara Medipol Üniversitesi´nin başvurusu üzerine aldığı, 7 Ağustos 2019 tarihli karar ile Atatürk Orman Çiftliği ile TCDD Müze binasının Medipol Üniversitesi´ne tahsis edilmesine ilişkin habere erişim engeli getirdi. Haberlerle ´kişilik haklarının zedelendiğine´ hükmeden mahkeme çok sayıda haber sitesi ve Ekşi Sözlük bağlantılarının da aralarında bulunduğu 564 linke erişim engeli getirdi. Erişim engeli getirilen haberler arasında Atatürk´ün, Atatürk Orman Çiftliği´nde çekilen video görüntüleri de yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi´ne Ankara Tren Garı kampüsü içerisinde bulunan TCDD Misafirhanesi ve TCDD Müzesi binasının tahsis edilmesi büyük tepki çekmişti. Bu iki bina dışında da Bakan´ın kurucusu olduğu üniversiteye çok sayıda tahsis yapılığına ilişkin haberlerden rahatsız olan üniversite yönetimi 3 klasör dolusu habere sansür istedi.

Mahkeme, içinde ´peşkeş´, ´kıyak´ ve ´Ankara tarihi parsel parsel veriliyor´ ifadelerinin geçtiği 564 habere erişim engeli getirdi.

Mahkeme kararında, "Belirtilen linklerde haber başlığı ya da konu başlığı olarak ´Ankara tarihi parsel parsel veriliyor´, ´peşkeş listesine tarihi tren garı da eklendi´, ´peşkeş çektiler´, ´Medipole bir kıyak daha´, ´Medipol üniversitesine bir kıyak daha´, ´sağlık bakanı ranta doymuyor´ şeklinde ibarelere yer verildiği, kullanılan dil ve uslûbun karalayıcı ve itham edici mahiyette olduğu, haberi okuyan kişide kuşku ve husumet yaratıcı bir hal oluşturduğu, bu sebeple bu linkler yönünden hakimliğimizce kişisel haklara saldırı şartları oluştuğu değerlendirildiğinden talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir" denildi.

Kaynak: artıgerçek.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER