Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hollanda'da İslami eğitim büyüyor: Öğrenci sayısı on yılda yüzde 60 arttı

Hollanda'da tartışmalara rağmen İslami eğitim artıyor. Hollanda'daki İslami ilköğretim okullarındaki öğrenci sayısı, on yılda yüzde 60'tan fazla arttı.

Hollanda

Hollanda'da Volkskrant'ın talep ettiği Eğitim Yürütme Ajansı'nın (DUO) rakamlarından açıkça görülüyor ki ülkede İslami eğitim okulları her geçen gün artıyor.

Eğilim rapor çarpıcı çünkü Protestan ve Katolik eğitimindeki öğrenci sayısı on yıllardır aynı sayıda istikrarını korurken İlköğretimde İslami eğitiminin 2008 yılında 9 bin 324 öğrencisi vardı.

İslami bir okul için başvuru başlangıçta belediye tarafından yapılır. Bölgede yeterince ilgi olup olmadığını, devlet fonlarını almak için yasal bir koşul olup olmadığına bakarlar. 2014-2019 döneminde, 15'inin kabul edildiği 17 başvuru yapılmıştır. 

Belediye başvuruyu reddederse, okul yöneticileri Milli Eğitim Bakanlığına başvurabilir. Orada da onaylanmadığı takdirde Danıştaya teklif eder. 2016'dan bu yana en yüksek yargı organı, İslami ilköğretim için bir başvurunun dört katı olduğunu açıkladı.

Zeist'te, belediye meclisi, kararın ardından derhal harekete geçti. İslam ilköğretim okulu o zamandan beri 200'den fazla öğrenciyle başladı. Westland'daki eğitim savaşı henüz bitmedi. Yerel partiler tamamen bir İslami okulun gelişine karşıdır ve mahkemenin okulun tüm yasal gereklilikleri karşıladığına ilişkin kararını kabul etmeyi reddeder.

8 çocuktan 1'i İslami eğitim alıyor

Hollanda'da 54 İslami ilkokul ve ortaöğretim okulu bulunmaktadır. Sekiz Müslüman çocuktan yaklaşık biri, ilkokuldaki toplam öğrenci sayısının yüzde 1,07'si olan bir İslami ilkokula gidiyor. Hollandalı çocukların sadece yüzde 60'ından fazlası bir Protestan veya Katolik ilkokuluna gidiyor.

Kaynak: www.dunyabulteni.net,



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER