Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hizbuttahrir üyesine bayram öncesi tutuklama zulmü

Hizb-ut Tahrir üyesi Nazif Kahraman gece saatlerinde evine dönerken yol kontrolünde gözaltına alındı. Kurban Bayramı arifesinde gerçekleşen bu tutuklamaya Müslümanlar tepkili..

Hizbuttahrir üyesine bayram öncesi tutuklama zulmü

Hizb-ut Tahrir üyesi Nazif Kahraman gece saatlerinde evine dönerken yol kontrolünde gözaltına alındı. Kurban Bayramı arifesinde gerçekleşen bu tutuklamaya Müslümanlar tepkili...

2009´da Adana´da açılan Hizb-ut Tahrir üyeliği dosyasından dolayı 7,5 yıl ceza almış olan Nazif Kahraman gece saatlerinde evine dönerken yapılan yol kontrolünde gözaltına alındı. İstanbul´da ikamet eden, evli ve 3 çocuk babası esnaf Nazif Kahraman kesinleşmiş 7,5 yıllık hapis cezasını çekmek üzere Metris Cezaevine götürüldü. Kahraman´ın sevenleri ve yakınları bayram öncesinde yapılan bu tutuklamaya tepki gösterdi.

Bir tarafta Yargıtay´dan tarafından yasada tanımlanan terör tanımına uymadığı için haklarındaki kararı bozulan gazeteciler, diğer tarafta yine Yargıtay´ın haksız-hukuksuz kararına istinaden tutuklanan Hizb-ut Tahrir üyeleri?

Kurban Bayramı arifesinde Nazif Kahraman´ın yaşadığı zulüm ilk değil! Şuan cezaevinde haksız bir şekilde tutulan onlarca Hizb-ut Tahrir üyesi var. Bu kişiler, Anayasa Mahkemesi´nin Hizb-ut Tahrir üyeleri lehinde verdiği kararlara rağmen tutuluyor maalesef.

Kamuoyunda tepkiyle karşılanan bu tutuklamaların bir an evvel son bulması, cezaevinde bulunan Hizb-ut Tahrir üyelerinin en kısa sürede serbest bırakılması; onlarca Hizb-ut Tahrirli lehinde verilmiş Anayasa Mahkemesi kararları ve en son Yargıtay´ın Terörle Mücadele Yasası´nda açıkça beyan edilmiş olan ?terör? tanımından hareketle tutuklu gazeteciler hakkında yaptığı içtihadın bir gereğidir.

Kaynak: kokludegisim.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER