Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Hizbullah´ı yok etme´ tatbikatı

İsrail, Lübnan´a girmeye hazırlanıyor!

İsrail´in 100 savaş uçağı ile başlattığı tatbikatı genişleterek Lübnan´a girmeye hazırlandığı, ilk olarak Hizbullah hedeflerini vuracağı iddia edildi. Eğer operasyon gerçekleşirse Suudi Arabistan´ın başkentinde istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri´nin ülkeye ?devlet başkanı? olarak döneceği belirtiliyor.

Lübnan merkezli gelişmeler nedeniyle tüm dünyada büyükelçiliklerini harekete geçiren ve yaklaşık 100 savaş uçağını havalandırdığı geniş kapsamlı bir tatbikat başlatan İsrail´in tatbikatı genişleterek Lübnan´a girmeye hazırlandığı, ilk olarak Hizbullah hedeflerini vuracağı iddia edildi. Eğer operasyon gerçekleşirse Suudi Arabistan´ın başkentinde istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri´nin ülkeye ?devlet başkanı? olarak döneceği belirtiliyor.


İSRAİL´İN GİRECEĞİ İLK BÖLGE

Buna göre İsrail ilk olarak Lübnan´ın İsrail sınırında yer alan Nakura´dan Dahiye Celubiyye bölgesine girecek.

Şİİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI PLANLANIYOR

İran´ın Lübnan´daki etkisi düşünüldüğünde İsrail´in Hizbullah´ı hedef alacak saldırıları sırasında Tahran destekli güçlerin sokağa çıkması, Suudi Arabistan destekli Sünni güçlerin de dahil edilmesiyle mezhep çatışması planlanıyor.  

İSRAİL LÜBNAN´A; ABD, KATAR ve YEMEN´E SALDIRACAK

Yeni Şafak´ın haberine göre İsrail´in Lübnan´a saldırısına paralel olarak, ABD öncülüğünde oluşturulan ittifakın Yemen ve Katar´a da operasyon hazırlığında olduğu belirtiliyor. 

HARİRİ TEKRAR DÖNECEK

Londra´da yaşayan Ortadoğu uzmanı Muhammed Masharga, ABD-İsrail-BAE-Suudi Arabistan ittifakının başarılı olması durumunda Saad Hariri´nin Lübnan´a devlet başkanı olarak döneceğini söylüyor.

HARİRİ İRAN ve HİZBULLAH´I HEDEF ALARAK İSTİFA ETMİŞTİ

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İran´ı ve Lübnan´da çok ciddi etkiye sahip Hizbullah´ı eleştirerek, Riyad´da yaptığı bir basın açıklamasında "Şehit Refik Hariri´nin suikasta uğramasından öncekine benzer bir iklimde yaşıyoruz. Hayatımı hedef alacak bir planın gizlice hazırlandığını hissediyorum" diyerek istifa etmişti.

İRAN BAHREYN ÜZERİNDEN CEVAP VERECEK

Öte Yandan ABD´nin Yemen´i vurmasının aslında İran´a yönelik bir saldırı olduğu da belirtiliyor. Haberde, İran´ın bu saldırıya Bahreyn üzerinden cevap verebileceği vurgulanıyor. İran´ın Bahreny´de bulunan Şiileri hareketlendireceği, Yemen´de de Şii milislere desteğini artıracağı düşünülüyor.

İsrail ordusu en son Temmuz 2006´da Lübnan´a yönelik işgal girişiminde bulunmuş, 33 gün süren savaşta, İsrail ordusu Hizbullah güçleri tarafından geri püskürtülmüştü.

 

Kaynak: Tiimeturk



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER