Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HİNDİSTAN´DAN SKANDAL KARAR! 4 MİLYON MÜSLÜMAN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILDI

Irkçı Hindistan hükumeti, nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu 4 Milyon Assam Eyaleti sakinini vatandaşlıktan çıkardı.

HİNDİSTAN´DAN SKANDAL KARAR! 4 MİLYON MÜSLÜMAN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILDI

Hindu milliyetçilerinin iktidara gelmesiyle Müslümanlara yönelik zulmün sistematik bir hale geldiği Hindistan´da skandal bir karar alındı.

Müslümanlara karşı ırkçı politikalar izleyen Hindu Rejimi, Hindistan´a bağlı ve ülkenin doğusunda yer alan Assam eyaletinde yaşayan ve Bengalce dilini konuşan 4 milyon fakir Müslüman´ın vatandaşlıklarının iptal edildiğini duyurdu.

Bölgedeki Müslümanlara, ırkçı Hindu rejimi tarafından vatandaşlık için koşulan, ?1971 yılının öncesine kadar Assam´da yaşadığını belgelerle ispat etmek? şartın yerine getirilmediği gerekçesiyle Assam Müslümanları vatansız ve kimliksiz bırakıldı.

Hint Yüksek Mahkemesi, vatandaşlığın doğrulanması için Assam´daki vatandaşlara 1 yıl süre tanınacağını açıklamıştı. Fakat insan hakları aktivistleri, Hintli yetkilileri doğrulama sürecinde bile bile zorluklar çıkardığını ifade etmişlerdi.

 

Arakan, Pakistan, Çeçenistan, Doğu Türkistan gibi isimleri ´zulüm´le birlikte anılan ve ´kimliksiz´ ve ´vatansız´ Müslümanlar olarak bilinen bu gruplara bir yenisi daha eklendi...  Genelde dünyanın özelinde ise İslam âleminin gündeminden uzakta olan, belki de birçoğumuzun ilk defa ismini duyacağı Assam Müslümanları da bugün itibariyle vatandaşlıkları iptal edildi. Hindistan´ın ırkçı yönetiminin baskısı sonucu 7 milyon Müslüman, ´vatansızlık´ tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldı!

Neden 1971?

Hinduların 1971 yılından öncesine kadar orada olanlara vatandaşlık verme sebebi, Bangladeş´in bağımsızlığıyla bağlantılı. O dönemde, bağımsızlığını ilan eden Bangladeş´te yaşayan çok sayıda Hint vatandaşı Müslüman, ülkedeki baskılar sebebiyle Assam´a kaçarak oraya yerleşmişti. Hint yönetimi ise şimdi, o dönemde gelip yerleşen insanları topraklarından koparıp atmak istiyor.

Nellie Katliamı: 2 bin Müslüman katledildi!

1970´lerde Müslüman Hintlerin Assam´a yerleşmesinin ardından 13 yıl geçmişti. Irkçı eylemlerin artış gösterdiği bir dönem olan 1983 yılında, eyaletin Nellie Bölgesi´nde çıkan olaylarda 2 bin Müslüman katledilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER