Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hindistan´daki Müslüman kadınlar camiye girmek için ikinci dilekçelerini sundu

Hindistan´da yaşayan Müslüman kadınlar camiye girip ibadet etmek için yüksek mahkemeye ikinci dilekçelerini sundu.

Hindistan´daki Müslüman kadınlar camiye girmek için ikinci dilekçelerini sundu

Hindistan´da kadınların ibadet yerlerine girişini yasaklayan kanuna karşı, camide ibadet etmek isteyen kadınlar 15 Nisan Pazartesi günü Apex Court ( Güney Asya ve Afrika´da Yüksek Mahkeme)´a, Müslüman kadınların camilere girerek namaz kılmalarına izin verilmesine dair bir dilekçe sunuldu.

Başvuruyu yapan Müslüman bir çift, apeks mahkemesinden Anayasa´da güvence altına alınan temel hakları ihlal ettiğini, ülkedeki camilere kadınların girmesinin yasaklanmasının "yasadışı ve anayasaya aykırı" olduğunun ilan edilmesini istedi.

Kur´an ya da Hadis´te cinsiyet ayrımcılığından bahsetmediğine dikkat çeken çiftin avukatı Ashutosh Dubey, ? Bu tür uygulamalar yalnızca bir bireyin temel  haklarına saygınlığına itiraz etmek demek değildir tüm toplumu etkiler " dedi.

Dilekçe, Birlik hükümetini, Azınlık İşleri Bakanlığını, Merkez Wakf Konseyi´ni, Maharashtra Devlet Wakfs Devlet Kurulunu ve Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulunu davaya taraf olarak belirledi.

Dilekçede, Kur´an-ı Kerim ve Hz. Muhammed (sav)´in kadınlara camilere girip dua etmelerini yasaklamadığı belirtildi. Dilekçede ayrıca kadınların girişine izin verildiği camilerde, iki cinsiyetin ibadet için ayrı girişlerin ve bölmelerin bulunduğu belirtildi.

İddialarını desteklemek için, dilekçede, Kerala´nın Sabarimala Tapınağı´na kadınların girmesine izin veren son Yargıtay kararına atıfta bulundular.

Haberin devamı...

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER