Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hindistan ve Pakistan birlikleri ŞİÖ askeri tatbikatlarına katılacak

Hindistan, Pakistan, Rusya, Çin, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan´dan gelen yaklaşık 128 bin asker, 20 bin silah ve askeri teçhizat, 600 uçak ve 15 gemi ve lojistik gemiye kadar hepsi (Shanghai Cooperation Organization) veya bilinen adlar

Hindistan ve Pakistan birlikleri ŞİÖ askeri tatbikatlarına katılacak

İki ülke arasındaki gerginliklerin ortasında, Hindistan ve Pakistanlı birlikler, gelecek ay Rusya´da yapılacak terörle mücadele için Şangay İşbirliği Örgütü (SCO-ŞİÖ) askeri tatbikatlarına katılmak üzere biraraya gelecek.

Hindistan, Pakistan, Rusya, Çin, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan´dan katılım yapılacak olan askeri tatbikattayaklaşık 128 bin asker, 20 bin silah ve askeri teçhizat, 600 uçak ve 15 gemi ve lojistik gemi olacak. Moskova aynı zamanda SCO (ŞİÖ) ile ilişkili Moğolistan, Türkmenistan, Belarus ve İran´ı da tatbikata asker göndermeye davet etti.

ŞİÖ´nün ilk tatbikatı , geçen yıl Ağustos ayında sekiz SCO ülkesi tarafından gerçekleştirildi. Bu tatbikatlar, Hindistan ve Pakistan´ın birlikte ilk kez eğitim gördüğü tatbikat oldu. İki tarafın askerleri birlikte voleybol maçında bile yarışmıştı.

´Tsentr (Merkez) 2019´ adlı yaklaşan tatbikatların geçici olarak 10-21 Eylül tarihleri ??arasında güneybatı Rusya´da Orenburg´da yapılması planlanıyor. Tatbikatlar, koalisyon devletlerinin uluslararası terörle mücadelede istihdamını göstermek ve Orta Asya bölgesinde askeri güvenlik sağlamak için çalışacaklar.

Tatbikatlara Hindistan Ordusu´nun yaklaşık 140 askerinin katılması bekleniyor. Hint Ordusu, birliğinin fiziksel bir zindelik seviyesine sahip olması ve taktiksel tatbikatlar ve prosedürler hakkında iyi bilgi sahibi olması için, alıştırmalar için kapsamlı bir eğitim programından geçmesini sağlıyor. Şarta bağlı olarak siber güvenlik programı da yürütülecektir.

Tatbikatlar iki aşamada gerçekleştirilecektir. İlk aşamada terörizmle mücadele, hava saldırıları engelleme ve keşif gerçekleştirme tatbikatları yer alacak. İkinci aşamada, yangın söndürma faaliyetlerini birlikte yönetmeye ve simüle edilmiş düşmanlara saldırmaya odaklanılacak.

Askeri tatbikatlar, Hindistan Modi hükümetinin Madde 370 uyarınca Cammu ve Keşmir´in özel statüsünü geri çekmesi ve bu ayın başlarında iki Birlik Bölgesine bölmesi kararını takiben Hindistan ile Pakistan arasındaki ilişkilerin sertleştiği bir zamanda gerçekleşecek. 

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/asy



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER