Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HİNDİSTAN BAŞBAKANI FİLİSTİN´DE

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ´Hindistan kısa zamanda bağımsız bir Filistin görmeyi umut ediyor.´ dedi.

HİNDİSTAN BAŞBAKANI FİLİSTİN´DE

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Filistin´in Ramallah kentinde, "Hindistan kısa zamanda bağımsız bir Filistin görmeyi umut ediyor." dedi.

Başbakan Modi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere işgal altındaki Batı Şeria´nın Ramallah kentinde el-Fetih lideri Mahmud Abbas tarafından resmi törenle karşılandı.

Ortak basın toplantısında Abbas, iki devletli çözümün sağlanması için uluslararası ara buluculuk gözetiminde müzakerelere bağlı olduklarını ifade etti. Abbas, "Bunu elde etmenin en iyi yolu da uluslararası bir konferansla oluşturulacak çok uluslu bir mekanizmadır. Bizler, Doğu Kudüs Filistin´in başkenti olacak şekilde, 1967 sınırları içinde, uluslararası meşru kararlara bağlı, iki devletli çözümü öngören, bağımsızlık ve özgürlük yolundaki hedeflerimizi gerçekleştirecek siyasi sürece ve müzakerelere bağlıyız." diye konuştu.

Hindistan Başbakanı Modi de ülkesinin Filistin´in refahına olan bağlılığını belirterek, "Hindistan kısa zamanda bağımsız bir Filistin görmeyi umut ediyor" ifadesini kullandı.

Ziyarette Filistin ile Hindistan arasında altyapı, teknoloji ve basın gibi çeşitli alanlarda işbirliğini içeren anlaşmalar imzalandı. Bu ziyaret Hindistan´dan başbakan düzeyinde gerçekleşen ilk ziyaret olması sebebiyle "tarihi" olarak nitelendirildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER