Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hibrit eğitim geliyor

Üniversitelerdeki eğitim süreci pandeminin seyrine göre şekillenecek… Yeni YÖK Başkanı Özvar, sürece ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Hibrit eğitim geliyor

Özvar, “Yüz yüze eğitimin yanı sıra ONLINE, senkron ve asenkron gibi uzaktan eğitim yöntemleri ile öğretimin daha zengin şekilde yürütülmesine imkân sağlanacak” dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 1,5 yıl öncesinde olduğu gibi 2021-2022 eğitim öğretim döneminde üniversitelerde yüz yüze eğitime geçileceğini, çevrim içi, senkron ve asenkron gibi uzaktan eğitim yöntemleri ile öğretim imkânlarının daha da zenginleştirileceğini belirtti.

YÖK Başkanı Özvar, 2021-2022 akademik yılında üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni akademik yılın tüm öğrenciler, veliler ve tüm öğretim elemanları için hayırlı olmasını dileyen YÖK Başkanı Özvar, bu yıl YKS sonuçlarına göre üniversiteye yeni başlayacak öğrencileri tebrik etti.

UZAKTAN EĞİTİM, EĞİTİMİN KENDİSİ DEĞİL

Üniversitelerde 1,5 yıldır öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla derslerine devam ettiklerini dile getiren Özvar, “Uzaktan eğitim, yükseköğretimin bir parçasıdır, kendisi değil. Uzaktan eğitimin yükseköğretimde yüz yüze eğitimin yerini alması veya onu ikame etmesi beklenemez. Örgün eğitimde asıl olan yüz yüze eğitimdir. YÖK olarak bütün üniversitelerimizde yüz yüze eğitimin esas olduğunu, kural olduğunu düşünüyoruz. Ama tabii şartlar bazen örgün eğitimde olduğu gibi yüz yüze eğitimin yapılmasına imkân vermeyebilir” dedi.

ARTIK YÜZ YÜZE YAPILACAK

Rehberde, Kovid-19 tedbirlerinin yanı sıra eğitim öğretim süreçlerine ilişkin detayların da yer aldığını anlatan Özvar, şu bilgileri verdi: “Üniversitelerimizde artık eğitim öğretim yüz yüze yapılacak. Üniversitelerde derslerin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle yapabilmeleri için gerekli mevzuat çalışmalarını da tamamladık ve üniversitelerimizle paylaştık. Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40’ı veya herhangi bir dersin yüzde 40’ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Yani bu şekilde üniversitelerimizde yüz yüze eğitim devam ederken bir taraftan da öğrencilerimiz dersin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle alabilecekler. Böylece üniversitelerimizde harmanlanmış (hibrit) eğitim usulleri ile eğitim öğretim faaliyetleri yürütülebilecek.”

YÜZ YÜZE, ONLINE, SENKRON VE ASENKRON UYGULANABİLECEK

Harmanlanmış eğitimin, yüz yüze eğitimin yanı sıra bir dersin veya derslerin bir kısmının internet yoluyla yapılması olduğunu dile getiren Özvar, “Uzaktan eğitimde her zaman online olmayabilir, derslere ait notlar, konuşmalar gibi materyallerin bir kısmı sisteme önceden yüklenebilir. Dolayısıyla öğrenciler, diledikleri zaman canlı dersler olmadan bu derslere ve notlara ulaşabilirler. Üniversitelerimiz uzaktan eğitim usulünü iyi bildikleri için derslerin bir kısmını yüz yüze verirken senkron dediğimiz aynı anda online olarak da bu dersleri öğrencilerine ulaştırabilirler. Böylece yüz yüze eğitimin yanı sıra online, senkron ve asenkron gibi uzaktan eğitim yöntemleri ile öğretimin daha zengin şekilde yürütülmesine imkân sağlanacak. Dolayısıyla 1,5 yıl öncesinde üniversitelerimizde nasıl yüz yüze eğitim yapıyorsak bu sene de eğitim öğretim bu şekilde başlatılacaktır. Öğrencilerimizi heyecanla üniversitelerimize bekliyoruz” diye detayları paylaştı.



Anahtar Kelimeler: Hibrit eğitim geliyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER