Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Herkes bunu konuşuyor! Milli Gazete görülmeyen detayı ortaya çıkarıyor

Tüm dünya Prens Harry'nin İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılma kararını konuşuyorken, Milli Gazete gözlerden kaçan önemli bir detay...

Herkes bunu konuşuyor! Milli Gazete görülmeyen detayı ortaya çıkarıyor

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi düşes Meghan İngiltere Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekildiklerini açıklamalarıyla birlikte tüm gözler çiftin üzerindeyken, Milli Gazete tüm dünyanın kaçırdığı bir ayrıntı ortaya çıkarıyor.

İSRAİL'E EN ÜST DÜZEYDE YAPILACAK İLK ZİYARET

93 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth işgal rejimi İsrail'i hiç ziyaret etmedi. Daha önce Prens Charles'in oğlu Prens William Orta Doğu turuna çıkmış ve İsrail'e de gitmişti fakat bu ziyaretler resmi değildi. Prens Charles Kudüs'te yapılacak etkinlikler kapsamında, 23 Ocak'ta Kudüs ve Beytüllahim'e bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaretin anlamı büyük. Charles İsrail’e en üst düzeyde resmi ziyaret gerçekleştiren ilk Kraliyet üyesi olacak.

İran’ın Kasım Süleymani suikastının intikamını almak için İsrail'e misilleme yapacağını açıklamasına rağmen Galler Prensi, Kudüs ve Beytüllahim'e yapacağı ziyareti iptal etmedi. İki günlük ziyaretin 23 ve 24 Ocak'ta yapılması planlanıyor.

İsrail'e ve Rothschild ailesine olan yakınlığı sebebiyle, Kraliçe II. Elizabeth'den sonra tahtın en büyük adayı konumunda olan Prens Charles, İran'ın yaptığı uyarıları dikkate almayarak, işgal edilen Filistin topraklarına olan gezisinden vazgeçmiyor. 71 yaşındaki Prens Charles daha önce iki kez İsrail'i ziyaret etti, ancak bunlar resmi kraliyet gezileri değildi ve İngiliz hükümetinin isteğiyle gizli kaldı. Her iki ziyareti de 1995'te ölen İsrail eski Başbakan Yitzak Rabin ve 2016'da Shimon Peres'in cenaze törenleri için gerçekleştirdi.

ROTHSCHILD VE CHARLES İLİŞKİSİ

Yahudi milyarder Rothschild ile Charles’in yakın dostluğu sır değil. Galler Prensi ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Prens Charles, 16 Aralık 2019'da, Hıristiyanlar ve Yahudiler Konseyi Ödülü'nü (CCJ) Jacob Rothschild'e vermiş, Prens Charles da İsrail'i korumak için İngiltere'nin büyük sorumluluk alacağını söylemişti. Daha da ileri giden Prens Charles, tahta çıktığı andan itibaren İsrail'in en yakın müttefikinin ABD değil, İngiltere olacağını ilan etmişti.

23 Ocak'ta Prens Charles, Auschwitz ölüm kampının kurtarılmasının 75. yılı için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu toplantıya dünyanın önemli liderlerinin katılması bekleniyor. Etkinliğin Kudüs'te olacağı ve organizasyonun Prens Charles tarafından yapılması bekleniyor. Ayrıca, Jacob Rothschild, Prens Charles ile ilgili, “Yahudi cemaatinin ve İsrail'in her zaman büyük bir destekçisi ve arkadaşı oldu. Yaklaşan bu gezi, bu büyük sempati ve desteğin bir göstergesidir." diyerek Charles’e övgüler düzmüştü.

Muhammed Özdemir / milligazete.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER