Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Her güne bir ya da birkaç kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz!..

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Pınar Gültekin cinayeti davasında katil Cemal Metin Avcı’ya verilen cezada haksız tahrik indirimi uygulanmasına tepki gösterdi.

Her güne bir ya da birkaç kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz!..

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Pınar Gültekin cinayeti davasında katil Cemal Metin Avcı’ya verilen cezada haksız tahrik indirimi uygulanmasına tepki gösterdi.

Davanın yargıdaki çarpıklıkları gözler önüne serdiğini vurgulayan Esen, şunları söyledi: “Pınar Gültekin davasını bir müddettir hep birlikte takip ediyoruz. Dosyasında cezai indirime gidildiğinin haberini yine üzülerek aldık. Pınar Gültekin’i vahşice katleden ve ağırlaştırılmış müebbet hapis alan Cemal Metin Avcı’nın cezası haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirilerek adeta katil ödüllendirildi. Oysa katil, Pınar’ı boğarak öldürdüğünü, cesedini yaktığını ve üzerini beton dökerek örttüğünü en ince ayrıntısına kadar anlatmış, itiraf etmişti.

Bu dava yargıdaki çarpıklıkları, hukuk sisteminin ne kadar örselendiğini ve sorumlu kişilerin, yetkililerin de adaleti sağlayamadığını gözler önüne seriyor. Bugün vatandaş korunamıyor, kadın korunamıyor, adalete ulaşamıyor. Daha önce söyledik, tekrar söylüyoruz. DEVA Partisi olarak bizler kadın cinayetlerinin sonuna kadar takipçisi olacağız.

İktidar bu konuda ne yapmayı düşünüyor? Yasaların etkin uygulanması için daha kaç can feda edilecek? Kadın ne zaman kendini güvende hissedecek? Kadının korunması ve güvende olabilmesi için devlet yetkilisi sorumlu kişilerin, acilen sözde kalmayan, somut adımlar atması gerekiyor. Önleyici tedbirler alınmadığı müddetçe bu katliamlar son bulmayacak.

Kadın ve çocuğun insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmesi için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın için hak ve hukuku yeniden tesis edene kadar durmayacağız. Yargıyı siyasal erkin emir kulu olmaktan çıkaracağız. Katiller hak ettikleri cezayı alacak. Caydırıcı cezalar potansiyel katillerin önüne geçecek. Kadın, çocuk, toplum korunacak ve güvende olacak.

Son günlerde ülkemizin dört bir yanından çocukları ile katledilen kadınların ölüm haberlerini alıyoruz. Sadece mayıs ayında 36 kadın öldürüldü, 16 kadın şüpheli ölüme kurban gitti. Gerekli tedbirlerin alınmaması, koruma ve cezalarda adaletin sağlanması yönünde somut adımların atılmaması sebebiyle neredeyse her güne bir ya da birkaç kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz.

Elektronik kelepçe sistemi mutlaka daha etkin uygulanmalı ve sayıca çoğaltılmalı. Koruma kararları kâğıt üzerinde kalmamalı, fiilen uygulanmalı ve emniyet güçleri tarafından çok hassas takip edilmeli. Cezalar hak ettikleri oranda katillere verilmediği sürece potansiyel katiller cesaret bulmaya devam ediyor. Cezalar hak ettiği oranda verilmeli. Yargı mensupları sorumluluğunu, adaletle yerine getirmeli. Hak, hukuk tesis edilmeli.

Geçen hafta Gaziantep’te 5 aylık hamile Emine El Ali ile 4 yaşındaki oğlu Halid yol kenarındaki araçta ölü bulundu. Antalya’da Selda Muti 2 çocuğuyla evli olduğu erkek tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Tekirdağ’da Cansu Sezer’i 3 yaşındaki oğluyla birlikte 1 hafta önce boşandığı eşi bıçaklayarak öldürdü. Adana’dan Hatice Barış, Van’dan Suna Bingöl ve daha niceleri aynı kaderi paylaştı. Şiddet mağduru sadece kadın değil, beraberinde aynı zamanda günahsız çocuklar da… Nihayetinde tüm toplum bundan zarar görüyor. Ne yazık ki her gün duya duya bu haberleri kanıksıyoruz, normal gelmeye başlıyor. Oysa hiç normal değil. Şiddetin en çok yaşandığı ülkeler arasındayız. Her gün yüreğimiz biraz daha daralıyor, adeta nefes alamıyoruz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER