Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Henri Barkey: O gece Kavala ile değil, tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim

Kavala, beraat ettikten sonra Henri Barkey ile Karaköy'de bir restoranda yemek yemesi gerekçe gösterilerek 'casusluk' suçlamasıyla tekrar tutuklanmıştı

Henri Barkey: O gece Kavala ile değil, tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim

Eski CIA danışmanı Henri Barkey, Gezi davasında ağırlaştırmış müebbet hapis cezası alan iş insanı Osman Kavala'ya "casusluk" suçlaması yöneltilmesine gerekçe olarak gösterilen akşam yemeğiyle ilgili olarak, "Ben o gece Kavala ile değil tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim" dedi. Barkey, o gazetecinin isminin iddianamede yer almadığına dikkat çekti.  

Gezi davasından tutuklanan ve 1732 gündür Silivri Cezaevi’nde bulunan Osman Kavala, Gezi eylemlerini finanse ettiği gerekçesiyle tutuklanıp, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanırken beraat etti. Hapishaneden çıkacağı sırada CIA'de bir dönem danışmanlık yapan Henri Barkey ile Karaköy'de bir restoranda yemek yemesi gerekçe gösterilerek 'casusluk' suçlamasıyla tekrar tutuklandı. Osman Kavala hakkında yeniden görülen Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Kavala’nın avukatları ise yaptıkları açıklamalarda, Kavala’nın o gece Henri Barkey’le yemek yemediğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Gerçek Gündem'den Sami Menteş'e konuşan Henri Barkey, "Ben o gece tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim ama Türkiye’deki durum göz önüne alındığında bu kişinin kim olduğunu açıklamam doğru değil diye düşünüyorum. Bu yüzden ve açıkçası haksız ve uydurulmuş ayak oyunlarının bir parçası olmayı reddettiğimden şimdiye kadar açıklamadım; kendisi isterse yapabilir tabii.” dedi.

“Ama öte yandan da Osman Kavala’nın beş senedir tutuklu olması ve o akşam ki karşılaşmamız nedeniyle beraat ettikten sonra hapiste tutulması için sebep gösterilmesi esef vericidir” diyen Henri Barkey, o gece yaşananları şöyle anlattı:

“Ben o gece lokantaya geldiğimde Osman Bey birkaç Avrupalıyla yemek yiyordu. Tanışıklığımız olduğundan, ayaküstü birkaç dakika konuştuk. Sonra da kendi masama geçtim.”

Henri Barkey, iddianamede yemekte olanların herkesin isminin yazılmamış olmasına da dikkat çekti:

“O gece aynı lokantada başka bir masada yemekte olan, benimle o haftaki konferansa katılmış Sylvia ve Marwa’nin adlarının bile iddianameye yazılıp (belli ki o gece lokantada olan kişiler araştırılmış) benim asıl yemek yediğim kişinin belirtilmemesi fazlasıyla ilginç bir durum.”

Henri Barkey, konuyla ilgili daha fazla detaya girmek istemediğini belirterek, “Hissettiğim sorumluluk nedeniyle sadece bu kadar söylemek istiyorum” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER