Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HEM NALINA, HEM MIHINA... ALMANYA´DAN SUUDİ ARABİSTAN´A 417 MİLYON AVROLUK SİLAH SATIŞI

Almanya, Yemen iç savaşındaki rolü nedeniyle eleştirdiği Suudi Arabistan´a bu yılın ocak-eylül döneminde yaklaşık 417 milyon avroluk silah sattı.

HEM NALINA, HEM MIHINA... ALMANYA´DAN SUUDİ ARABİSTAN´A 417 MİLYON AVROLUK SİLAH SATIŞI

19.10.2018 Cuma

Almanya´nın, Yemen iç savaşındaki rolü nedeniyle eleştirdiği Suudi Arabistan´a bu yılın ocak-eylül döneminde yaklaşık 417 milyon avroluk silah sattığı bildirildi.

Almanya Ekonomi Bakanlığı´nın Yeşiller Partisi´nin soru önergesine verdiği yanıta göre, Suudi Arabistan, Almanya´nın yılın başından bu yana Cezayir´in ardından en çok silah sattığı ikinci ülke oldu.

Almanya, yılın 9 ayında Cezayir´e yaklaşık 741,5 milyon avroluk, Suudi Arabistan´a da yaklaşık 417 milyon avroluk silah sattı.

Almanya, 2016´da Suudi Arabistan´a 530 milyon avro değerinde silah ihracatına izin verirken, geçen yıl bu rakam 249 milyon avroya gerilemişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen´de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014´ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti, ordu ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015´ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Birleşmiş Milletler´e (BM) göre iç savaşın devam ettiği Yemen´de, ülke nüfusunun yüzde 75´i yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor. Almanya da Yemen iç savaşındaki rolü nedeniyle Suudi Arabistan´ı eleştiriyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER