Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“HelpTurkey” etiketi “ülkeyi aciz göstermek”le suçlanırken Türkiye AB’den yardım istedi

Yangın felaketinin önüne bir türlü geçilemezken, dün gece (1 Ağustos) bazı sosyal medya kullanıcıları “HelpTurkey” (Türkiye’ye yardım edin) etiketi ile bir kampanya başlattı.

“HelpTurkey” etiketi “ülkeyi aciz göstermek”le suçlanırken Türkiye AB’den yardım istedi

6 gün önce Türkiye’nin birçok yerinde başlayan yangınların 7’si halen devam ederken THK’nın envanterindeki yangın söndürme uçaklarının bakımının yapılmamış olması ve kötü kriz yönetimi sebebiyle yangınların söndürülme süresi uzuyor.

Ormanların yanmasına, insanların evlerinin yok olmasına ve doğadaki hayvanların hayatını kaybetmesine müdahalenin yetersiz olduğunu düşünen bazı sosyal medya kullanıcıları “HelpTurkey” (Türkiye’ye yardım edin) etiketi ile bir kampanya başlattı. Kampanya ile diğer ülkelerin yangınla mücadelede Türkiye’ye destek olması istendi.

Birçok ünlü isim de bu etiketi kullanarak paylaşımda bulundu.

<p><strong>Şevval Sam </strong></p>

<p><strong>Hazal Kaya</strong></p>

<p><strong>Ezgi Mola</strong></p>

Twitter’da bu etiket ile 2,5 milyondan fazla paylaşım yapılırken, birçok kişi diğer sosyal medya platformlarından da bu etiketle birlikte paylaşım yaparak yangınlara karşı uluslararası destek istedi.

Başlatılan kampanyayı “sözde” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada “Sözde yardım kampanyası devletimizi aciz göstermek amacıyla başlatıldı” dedi ve ekledi: “Türkiyemiz güçlüdür.”

Altun’un açıklamalarının ardından sosyal medyadaki iktidara yakın hesaplar tarafından “#WeDontNeedHelp” (Yardıma ihtiyacımız yok) etiketiyle paylaşımlar yapıldı. Bu etiketle yapılan paylaşımlar ise birkaç on bini geçemedi.

Fahrettin Altun’un “Türkiye’yi aciz göstermek”le suçladığı vatandaşların “HelpTurkey” etiketi başlattığı dakikalarda Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden yangınla mücadele için yardım istediği öğrenildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’deki yangınlarla mücadeleye destek için bölgeye 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini açıkladı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” dedi.

Kaynak: Serbestiyet.com

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER