Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hedefte hakim ve savcılar vardı

İstanbul´u kana bulayacak planlar, polis operasyonuyla engellendi.

Hedefte hakim ve savcılar vardı

Yeni Şafak´ın haberine göre; İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, örgütlere yönelik 2. dalga operasyonlarında hedef PKK, IŞİD, DHKP-C ve MLKP örgütleriydi. Operasyonlar kapsamında PKK üyesi 10, IŞİD üyesi 8, DHKP-C üyesi 3 ve MLKP üyesi 2 kişi olmak üzere 23 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 12´si tutuklanırken, 4´ü savcılık ve mahkemelerce serbest bırakıldı. 2 şahıs ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. 5 şahıs ile ilgili ise işlemler sürüyor.

PKK´NIN KANLI PLANI

Operasyonlarla PKK´nın İstanbul´da hakim, savcı ve polise karşı eylem listesi oluşturduğu ortaya çıktı. Eylemi gerçekleştirecek saldırganlar yakalanırken, kanlı plan ise deşifre oldu. PKK´nın ayrıca IŞİD mensubu olduğunu iddia ettiklerini kişileri de infaz etmek için planlar yaptığı tespit edildi.

CANLI BOMBALAR YAKALANDI

Operasyonlar kapsamında yakalanan MLKP ve DHKP-C mensuplarının ise canlı bomba eylemleri hazırlığı içerisinde oldukları tespit edildi. Polis geçen hafta DHKP-C´li canlı bomba olacak 2 militanı daha yakalamıştı.

3 ilde 23 kişi gözaltında

PKK ve IŞİD´e yönelik operasyonlar Adana, Bitlis ve Diyarbakır´da da sürdü. 3 ildeki operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır´daki operasyonların hedefinde PKK´nın gençlik yapılanması vardı. Ergani ilçesindeki operasyonda 6-8 ekim olaylarına katılan 8 kişi emniyete götürüldü. Valilik açıklamasında aynı operasyonda çok sayıda örgütsel doküman silah ele geçirildiği açıklandı. Adana´da ise PKK ve IŞİD´e yönelik operasyonlara havadan helikopterler destek verdi. Aynı operasyonda PKK ve IŞİD üyesi 8 kişi gözaltına alındı. Bitlis´in Ahlat ilçesinde de bazı adreslere operasyon düzenlendi. Polisin operasyonunda terör örgütü ile bağlantılı 8 kişi gözaltına alındı.



Anahtar Kelimeler: Hedefte hakim savcılar vardı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER