Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hedef gösterilen Mohsen Namjoo’dan mektup: Kur'an-ı Kerim benim müzikal temelim oldu

İslamcı gruplar(*) tarafından hedef gösterilen Namjoo yazdığı mektupta tepki göstererek, ‘Her zaman ilham kaynağım olan Kur'an-ı Kerim'le asla alay etmedim. O’nu küçük düşürmedim’ dedi.

Hedef gösterilen Mohsen Namjoo’dan mektup: Kur

İranlı müzisyen Mohsen Namjoo,  2-10 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de vermeyi planladığı beş konserin İslamcı gruplar tarafından hedef gösterilmesi ve iptal edilmesini istemesine karşı mektup yazdı.

Kuran-ı Kerim’in kendisi için her zaman ilham kaynağı olduğunu belirten Namjoo, mektupta, “Ben bir Müslümanım ve kendime asla başka bir inanca ait olarak görmedim. Her zaman ilham kaynağım olan Kur'an-ı Kerim'le asla alay etmedim. O’nu küçük düşürmedim. Kur'an'ın hiçbir ayetini değiştirmedim. Bu ciddi ve asılsız bir suçlamadır. Yayılan iftiraların aksine Allah'a dua ettiğim Mojir 2016 şarkımı dinlemenizi tavsiye ediyorum” dedi.

Mohsen Namjoo, Türkiye kamuoyuna yayılan iftiraların aksine Allah'a dua ettiği Mojir 2016 şarkıyı dinlemeyi tavsiye etti.

New York Times tarafından "İran'ın Bob Dylan'ı" olarak adlandırılan ünlü sanatçı Mohsen Namjoo, orkestrasıyla 5 konserlik turne için aralık ayında Türkiye'ye gelecek. Ancak ‘Müdafaa-i İslam Hareketi’ adlı oluşum, Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, Mohsen Namjoo’nun konserinin iptal edilmesi için kampanya başlatarak Namjoo’nun şarkılarında Kuran ayetlerini kullanmasını gerekçe olarak gösterdiler.

Mohsen Namjo mektubunda, Türkiye’ye ve Türk halklına olan sevgisinin vatanı İran’a olan sevgisi kadar büyük olduğunu söyledi. Küçük bir grup insan ve küçük grubu sosyal medyadan takip eden insanların kendisini Kuran-ı Kerim’e hareket etmekle suçlandığını söyleyen Namjoo, tüm inanç sahiplerine, suçlamamın hiçbir dayanağı olmadığını ve itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Namjoo suçlama ve dedikoduların sadece sanatsal kariyerini tehlikeye atmakla kalmadığını kendisiyle aynı inanca sahip insanların inancına sırtını döndüğünü söylemesinin kendisini derinden üzdüğünü belirtti. 

___________________________

(*)Bazen sağ, genellikle de sol medyada, basbayağı muhafazakâr olan şahıs ve yapıların, ya yanlışlıkla, ya bilerek, ya da –bu daha mantıklı- zihinsel planda var olan kavram kargaşası sonucu İslamcı olarak tanımlanmaları, tanıtılmaları, bazı mes’eleleri birbirine karıştırma sonucunu doğurmaktadır. Metinde adı geçen yapılardan muhafazakâr olarak bahsetmek daha iyi olur diye düşünüyoruz…

Dostlarımız kendisine Müslüman denilen herkesi ve her yapıyı İslamcı olarak tanımlıyorlar, ama İslamcılık, adına gelenekçilik denen olgunu aksine, geleneği baz alsa da, onu günümüze taşıdığında, doğruluk/sahihlik ilkesi adına seçici olan, öylece davranandır.

Aradaki farkta buradan, dini yorumların güncellenip, güncellenmemesinden ve olaylara bakış tarzından kaynaklanmaktadır..(Editör)

 

Kaynak: +gerçek



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER