Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP'nin Diyarbakır teşkilatına operasyon

HDP'nin Diyarbakır il ve ilçe başkanlıklarına polis baskını yapıldı. Operasyonda İl Eş Başkanları Zeydan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık ile Yenişehir İlçe Eş Başkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı gözaltına alındı.

HDP

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen terör soruşturması kapsamında HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ile Yenişehir İlçe Başkanlığı binalarına öğle saatlerinde polis ekipleri arama başlattı.

Soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeydan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık ile Yenişehir İlçe Eş Başkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan eş başkanlar ifadeleri alınmak üzere emniyette götürüldü.

BİNALARDA ARAMA YAPILDI

Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Çevik Kuvvet ekiplerince HDP il ve ilçe binasında arama yapılmaya başlandı.

Arama sırasında birçok örgütsel doküman, terör örgütü elebaşının posterleri ve terör örgütü mensuplarının poster ve afişleri ele geçirildi.

YENİŞEHİR İLÇE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Yenişehir ilçe binasında yapılan arama kapsamında HDP Yenişehir İlçe Başkanı'nın da bulunduğu iki kişi gözaltına alındı, cep telefonlarına el konuldu.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için önünde oturma eylemini sürdürdüğü HDP il binası ile ilçe binasında polis ekiplerinin arama çalışmaları sürüyor.

DİYARBAKIR ANNELERİ EYLEMİ NASIL BAŞLADI?

Diyarbakır'da Hacire Akar, oğlunun HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlatmıştı.

Akar, eyleminin ardından 24 Ağustos 2019'da oğluna kavuşmuştu.

Akar'a daha sonra diğer anneler de katılmış ve bugüne kadar 19 aile çocuklarına kavuşmuştu. AA'nın haberine göre 152 ailenin nöbeti ise devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: ' Diyarbakır teşkilatına operasyon

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER