Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP'den 'bakanlık' yanıtı: Kimseyle pazarlığa girmedik

CHP'li Tekin'in 'bakanlık verilebilir' sözlerinin ardından başlayan tartışmaya, HDP'li Beştaş cevap verdi: Yapay tartışmalarla, çirkin üslupla HDP'yi aşağılamaya çalışanlar toplumu nasıl kucaklayacak?

HDP

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in bir TV programda "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" ifadelerine İYİ Parti'den gelen yanıtla başlayan polemiğe, konunun asıl muhatabı da cevap verdi. 

'Bakanlık' tartışmasına ilişkin Twitter'dan açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Muhalif görünümlü sorumsuz milliyetçilerden toplumu birleştirici, demokrat, emekten ve özgürlükten yana bir politika beklenemeyeceğine göre kendilerinin de ortak adayın kabinesinde kesinlikle yer almayacaklarını öngörebiliriz" dedi.

Beştaş'ın konuya ilişkin tweetleri şöyle: 

1) HDP’nin kimseyle bakanlık pazarlığına girmediği ve açıkladığı ilkeleri dışında bir yaklaşımı olmadığı nettir. Buna rağmen, yapay tartışmalarla ve çirkin bir üslupla HDP’lileri aşağılamaya çalışanlardan, toplumu nasıl kucaklayıp ülkeyi nasıl yöneteceklerini de duymak isteriz.

2) HDP de her parti kadar meşrudur, halkın desteğini almayı başarırsa devleti yönetebilecek kapasitededir, buna hakkı da vardır.

3) Ama muhalif görünümlü sorumsuz milliyetçilerden toplumu birleştirici, demokrat, emekten ve özgürlükten yana bir politika beklenemeyeceğine göre kendilerinin de ortak adayın kabinesinde kesinlikle yer almayacaklarını öngörebiliriz.

4) Zaten kendileri de “ilkeli” davranırlarsa HDP seçmeninin oylarıyla bakanlık koltuğuna oturmayı kabul etmeyeceklerdir. Bu durumda anlaşılıyor ki, ortak adayın kim olacağıyla beraber, kimlerin kabinede olacağı da önemlidir.

5) Eğer ortak aday gibi bir niyet yoksa ve “biz 6’lı masa olarak kimsenin desteğini istemiyoruz” denilecekse HDP’liler de kendi yollarını çizerler. HDP'de çare tükenmez, merak etmeyin. Herkes lafının önünü arkasını ölçüp, siyasetçi sorumluluğuyla konuşsa daha hayırlı olur.

6) Biz değişimden yanayız derken sakın yanlış anlaşılmasın. Kötü milliyetçilerin yerine iyi milliyetçilerin gelmesi değildir, değişim. Otoriter faşizmin yerine demokrasinin inşasından söz ediyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz ve mutlaka kazanacağız. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER