Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP'den '20 milletvekili' iddiasına yanıt

'TİP’in HDP’den 20 milletvekili istediği' iddialarına TİP'ten sonra HDP'den de yanıt geldi. Çıkan iddialar üzerine açıklamalarda bulunan HDP, iddianın tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

HDP

Geçtiğimiz günlerde BirGün'de Emek ve Özgürlük İttifakı'nın 20 Ocak’ta düzenlemeyi planladığı toplantının ardından cumhurbaşkanı adayını belirlemeyi planladığı iddia edilmişti.

Bahsi geçen haberde TİP’le ilgili de HDP'den 20 milletvekili istediği iddiaları bulunurken, "Yüzde 3 dolayında oy alacağını savunan TİP yöneticilerinin, TBMM’de grup kurmaya yetecek sayı olan 20 milletvekilinin seçilmesi garantili yerlerden aday gösterilmesini istediği ifade edildi" cümleleri yer almıştı.

TİP'ten ise konu ile ilgili olarak yalanlanma gelmişti.

Birgün yönetimiyse TİP’ten gelen açıklamaya tepki göstermiş, haberin arkasında durmuştu.

HDP'DEN YALANLAMA

Birgün’ün haberine HDP’den de tepki geldi. Partinin açıklamasında söz konusu iddiaların TİP’i ve ittifak bileşenlerini töhmet altında bıraktığı kaydedildi.

Açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

*Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birinin yaklaşmasıyla beraber kimi basın kuruluşlarında partimiz, ittifak ve bileşenlerimiz ile seçim stratejimiz hakkında asılsız iddia ve haberler yapılmaktadır.

*Siyasi geleneğimiz, ilkelerimiz, seçim stratejimiz ve parti kurullarımızın işleyiş mekanizmalarıyla ilgisi olmayan, yapılan haberlerde ismi açıklanmayan ve HDP’li oldukları şüpheli olan yetkililere dayandırılan çeşitli asılsız iddialar iyi niyetli olmadığı gibi böylesi tarihi bir süreçte demokratik, katılımcı ve şeffaf bir işleyişe zarar vermektedir. Partimizin yöneticileri basına konuştuklarında isimlerini gizlememe konusunda ilke kararı almıştır.

*HDP, Emek ve Özgürlük İttifakını bir mücadele ortaklığı olarak gördüğü gibi elbette tarihi önemdeki seçimleri de bir mücadele birliği olarak görüyor. İttifakımız ve onun hiçbir bileşeni herhangi bir platformda vekil sayısı üzerinden bir tartışma ve pazarlık yürütmemiştir. Birgün gazetesinde yayınlanan, HDP ve TİP’i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır.



Anahtar Kelimeler: ' ' milletvekili' iddiasına yanıt

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER