Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP Milletvekili Hüda Kaya Süleyman Soylu hakkında Meclis Araştırma Önergesi verdi..

Hüda Kaya, SBK Holding’in kurucusu Sezgin Baran Korkmaz ve THODEX sahibi Faruk Fatih Özer gibi kişilerle iddia edilen ilişkileri sebebiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Meclis Araştırma Önergesi verdi.

HDP Milletvekili Hüda Kaya Süleyman Soylu hakkında Meclis Araştırma Önergesi verdi..

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, SBK Holding’in kurucusu Sezgin Baran Korkmaz ve THODEX sahibi Faruk Fatih Özer gibi kişilerle iddia edilen ilişkileri sebebiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Önergenin gerekçesinde Kaya, şunları ifade etti: “SBK Holding’in kurucu CEO’su olan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, uluslararası kara para aklama suçlamasıyla aranan Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’deki şirketlerine ve tüm mal varlığına mahkeme tarafından el konulmuşken suç örgütü lideri olarak bilinen Sedat Peker, yayınladığı 9 nolu videoda yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan ilişkisine dair dikkat çeken iddialarda bulunmuştur.

Sezgin Baran Korkmaz’ın Paramount Oteli’nde yargının, bürokrasinin ve medyanın kritikisimlerinin hiçbir ücret ödemeden tatil yaptığını ve bir iş insanıyla yaşadığı alacak-verecekkrizine sebep olan 45 milyon dolarına İçişleri Bakanlığı üzerinden “çöküldüğünü” iddiaetmiştir. İçişleri Bakanı:Süleyman Soylu’nun 4 Aralık 2020 tarihinde Korkmaz’a “Seninhakkında tahkikat yapıldı, yurt dışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorunçıkacak”:dediğini öne sürdü. İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği de başsavcılığın başvurusuüzerine, 17 Kasım 2020’de,:Korkmaz:hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırılmıştır.

4 Aralık’ta bakanlıkta görüşme gerçekleştiği iddiasının ertesi günü 5 Aralık 2020 tarihinde SBK yurtdışına çıkmıştır. Devletin, hukuku herkese karşı eşit kullanmak yerine mafya, iş insanları, yargı, siyaset arasında düzenleyici olmayı seçtiği bu yol, aslında devleti de çökertmektedir. Önemli olan ve dikkat çeken bir husus da, İçişleri Bakanlığı’ndaki o görüşmede Sezgin Baran Korkmaz’a ‘Bubir devlet kararı’ deniliyor. Haliyle devlet ile mafya koordinasyonu/ittifakı iktidarı göze çarpmaktadır. Sezgin Baran Korkmaz örneğinde de iddia edildiği gibi Süleyman Soylu’nun bilgisi dahilinde mi bu çıkışlar gerçekleşmektedir?

Süleyman Soylu’nun pek çok suçlu ile olan fotoğrafı olduğu gibi büyük bir vurgun ile20 Nisan’da yurt dışına kaçan THODEX kurucusu Faruk Fatih Özer ile de fotoğrafı ortayaçıkmıştı, ailevi hukuku da göz önünde bulundurulduğunda bu kişinin de yurt dışına çıkışındave kaçırdığı yüklü miktarda paradan pay alma iddiaları durumu daha da vahim boyutlarataşımıştır. Kamuoyunda Süleyman Soylu’nun bulunduğu bakanlık makamının, suç örgütleriyararına kullanıldığı gibi bir algı oluşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti iktidarında bir bakanınböylesine vahim iddialar olmasına rağmen görevini sürdürüyor olması halkımız üzerindeciddi güvensizlik oluşturmaktadır.

Neredeyse her tür yasa dışı ilişkilerde adı geçen İçişleri bakanı Süleyman Soylu da dahil olmak üzere yargı, bürokrasi ve medyanın kritik isimleri arasındaki bu ilişkilerin incelenmesi amacıyla, Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını saygılarımla arz ve teklif ederiz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER