Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP Sözcüsü Kubilay: Türkiye´ye sığınmış olanlar yeniden savaşın bir aracı haline getirilmek isteniyor

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, MYK toplantısına verilen arada konuştu. ?MGK, önümüzdeki günlerde hepimizin sıcak günler yaşayacağının, bölgenin yangın yerine çevrileceğinin emarelerini ortaya koyuyor" dedi.

HDP Sözcüsü Kubilay: Türkiye´ye sığınmış olanlar yeniden savaşın bir aracı haline getirilmek isteniyor

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, MYK toplantısına verilen arada konuştu. ?MGK, önümüzdeki günlerde hepimizin sıcak günler yaşayacağının, bölgenin yangın yerine çevrileceğinin emarelerini ortaya koyuyor.? diyen Kubilay, şunları söyledi:

?İktidar bloku Suriye´de ve Rojava´da izlediği saldırgan politikaya devam etmek istiyor. Erdoğan ve Bahçeli´nin yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor ki özerk bir Rojava´nın, iç savaş sonrasında siyasal çözüm sürecine girecek olan Suriye´nin inşasında bir faktör olmaktan çıkarılması amaçlanıyor. Bu saldırgan politikada mülteciler de bir araç olarak kullanılıyor. ?Barış koridoru´, ?güvenli bölge´, ?tampon bölge´ şeklinde ifade edilen alana başta Kürtler olmak üzere, Rojava´daki halklar sürülmek isteniyor.

Türkiye´de ırkçı ve milliyetçi politikalarla, linç girişimleriyle toplum da ikna edilerek Suriyeli mülteciler sınır dışı edilmek ve o bölgelere yerleştirilmek isteniyor. Türkiye´ye sığınmış olanlar yeniden savaşın bir aracı haline getirilmek isteniyor. Bu gerçekten çok tehlikeli. Gerçekten ilerde insanlık suçu olarak nitelendirilebilecek, uluslararası ceza mahkemelerinde yargılamayı gerektirecek kadar ağır bir politikadır. Biz bu politikadan hükümeti vazgeçmeye çağırıyoruz.

Bu politikanın ileride halklar arasında büyük husumetlere yol açacak, izleri kolay kolay silinmeyecek, kuşaklar arası bir düşmanlığı geliştirebilecek bir süreç olarak işlediğini görüyoruz. Bu politikalardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Bu vesileyle diğer parçalardaki Kürtlere yönelik bir çağrı yapma ihtiyacı duyuyoruz. Bölgede Kürtlere yönelik bir kuşatma siyasetinin, Kürt düşmanlığına dayanan politikaların ısrarla sürdürüldüğü bir momentte Kürtlerin bütünleşmeye ihtiyaçları vardır. Her şey ticaret değildir.

Dolayısıyla bugün Rojava´nın statüsünü ortadan kaldırmak isteyenler, Kürtlerin içeride herhangi bir statü elde etmesini istemeyenler, bir süre sonra Güney Kürdistan bölgesinde yerleşik bir güç haline geldikten sonra, Güney Kürdistan´ın da kendilerini tehdit ettiğini söyleyeceklerdir. Sadece iktidar blokuna değil, başta Parlamento olmak üzere muhalefet partilerine şunu söylemek istiyoruz: Bugün iktidarın bölgede izlediği saldırgan ve yayılmacı dış politikasına destek verirken aynı anda içeride barıştan ve demokrasiden bahsetmek bir tutarsızlığa ve çelişkiye işaret ediyor. Biz muhalefeti bu tutarsızlıktan vazgeçmeye çağırıyoruz ve dolayısıyla iktidarı bu saldırgan dış politikadan ve yayılmacı stratejiden vazgeçmeye çağırıyoruz. En azından desteklerini çekmeye çağırıyoruz.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER