Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu: Anne ve babaları tutuklu olmasından dolayı binlerce çocuk mağdur durumda

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Mecliste basın toplantısı düzenledi.

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu: Anne ve babaları tutuklu olmasından dolayı binlerce çocuk mağdur durumda

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Cezaevlerinden Meclise çok sayıda şikayetin geldiğini ancak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu´nun bu şikayetleri gözardı ettiğini savunan Gergerlioğlu, kendisinin de bu komisyonun üyesi olduğunu fakat taleplerinin dikkate alınmadığını kaydetti.

Gelen binlerce şikayet karşısında daha bir cezaevi ziyareti gerçekleştirildiğini anlatan Gergerlioğlu, şunları söyledi:

?Cezaevlerindeki kişilerin durumu gerçekten zordur. Cezaevlerinden, sağlık hakkı ihlallerinden yemeklere varıncaya kadar çok sayıda şikayet alıyoruz. Bu şikayetler sümen altı edilmeyecek ve biz bunları duyurmaya devam edeceğiz. Anne ve babaları tutuklu olmasından dolayı binlerce çocuk mağdur durumda. Bunlar son derece zalimce davranışlar. Çocuklar anne ve babalarına hasretler. ?Benim muhalifimin çocukları´ diye bu çocukları düşman ilan edemezsiniz. Bu kişilerin suçlarına bakıldığında ise gayet basit suçlar. Bunlar insanlığın hiçbir şekilde kabul edebileceği şeyler değil. Cezaevlerindeki şikayetler insani bir yaklaşımla kolayca çözülebilir.?

Geçtiğimiz günlerde Ankara´daki bir eyleme müdahale sırasında genç bir kızın polis tarafından cinsel saldırıya uğradığını hatırlatan Gergerlioğlu, toplumun vicdanının olayın üzerinin kapanmasını kabul etmeyeceğini vurguladı. Gergerlioğlu, ?Hiç kimse babasından dolayı suçlu ilan edilemez. Beklenen, İçişleri Bakanlığının kamuoyundan özür dilemesi ve o memur hakkında gerekli işlemin yapmasıdır. Kamu vicdanını yaralayan kötü bir olay yaşanmıştır.? dedi.

Kaynak: Medya

 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER