Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK AÇIKLADI: YENİ EKONOMİ PROGRAMI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanacağı belirtilen Orta Vadeli Program (OVP) adı değiştirilerek ve Yeni Ekonomi Programı olarak tanıtıldı. Basın mensuplarının önüne çıkan Albayrak, programı açıkladı. Buna göre; Yeni Ekonomi Programı

HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK AÇIKLADI: YENİ EKONOMİ PROGRAMI

Son dakikada adının değiştiği görülen program ne analam geliyor? Adı Orta Vadeli Program (OVP) iken; 5018 sayılı Kanunun 16´ncı maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulunun en geç Eylül ayının ilk haftası sonuna kadar makro politikaları, ilkeleri, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri de kapsayacak şekilde hazırladığı iki yıllık bir programdı.

Değişen adıyla Yeni Ekonomi Programı (YEP) ise 2019-2021 yılları arasını kapsayan 3 yıllık bir program olacak. Bakan albayrak´ın açıklamalarına göre; YEP´in ana teması da dengelenme, disiplin ve değişim olacak.

Bakan Albayrak´ın Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

Tedbirleri hep beraber hayata geçireceğiz. Ekonomimizin güçlü ve zayıf yanlarını biliyoruz. İşte Yeni Ekonomi Programı´nın da bunları içeren bir program olduğunu söylemeliyiz. 3 ana temel üzerine; dengelenme, disiplin ve değişim sürecinden oluşturduk. Daha sürdürülebilir modele geçmeden önce 2019-2020 dönemindeki yol haritamız olacak. Gayri safi yurt içi hasılamız yüzde 2.3 üzerinde gerçekleşecek.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER