Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hayrettin Karaman'dan Cübbeli Ahmet Çıkışı

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir televizyon programında, imam-hatip okulları ve ilahiyat fakülteleriyle ilgili sözleri tartışma konusu oldu. Tartışmaya Hayrettin Karaman d ortak oldu.

Hayrettin Karaman

Ünlü, CNNTürk'teki programda "Çocuklarınızı imam-hatiplere göndermeyin, düz ortaokul ve liselere gönderin, daha az hasarla çıkarlar" diyerek imam-hatiplerdeki eğitimcilerin hadisleri ve mezhepleri inkar ettiğini ileri sürdü ve "Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik akımı, reformistlik akımı, mealcilik akımı… Neyse, orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan, ' Kur'an değişsin' diyen adam şu an Ankara İlahiyat'ta hoca" dedi.

Cübbeli Ahmet’in bu sözleri Prof. Dr. Hayrettin Karaman’a soruldu. Karaman, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada "Şu grup daha iyi, şu cemaat daha kötü, mektep iyi, medrese kötü ya da medrese iyi mektep kötü" anlamına gelen beyanları çok "sakıncalı" bulduğunu ifade etti.

"Bunlar bölücü ayrıştırıcı, bizim muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğin köküne kibrit suyu salan yaklaşımlar. Bu, kimden gelirse gelsin böyle. Mektepliden de medreseliden de tarikatlıdan da tarikatsızdan da gelse fark etmez" diyen Karaman, "Herkes kendi bulunduğu yerde en iyi olmaya çalışmalı. İyi niyetle kim çalışıyorsa Allah ondan razı olsun ama şahsen benim tercihim, çalışma grubum Diyanet, imam-hatipler ve ilahiyatlardır" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER