Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hayrettin Karaman, ‘Müslüman idarecilerin içki fabrikası açmasının hükmü nedir?’ sorusuna böyle cevap verdi

Prof. Dr. Hayrettin Karaman;

Hayrettin Karaman, ‘Müslüman idarecilerin içki fabrikası açmasının hükmü nedir?’ sorusuna böyle cevap verdi
Prof. Dr. Hayrettin Karaman, ‘Türkiye’de idarecilerimizin içki fabrikası açmasının hükmü nedir? Türkiye’de domuz çiftliği açmanın, ya da dışarıdan domuz eti ithalatına izin vermenin hükmü nedir?’ sorularına tepki çeken bir cevap verdi.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman, ‘Türkiye’de idarecilerimizin içki fabrikası açmasının hükmü nedir? Türkiye’de domuz çiftliği açmanın, ya da dışarıdan domuz eti ithalatına izin vermenin hükmü nedir? Şer’î hükümlerin cari olduğu bir ülkede bu soruların cevabı ne olurdu?’ sorularına tepki çeken bir cevap verdi.

Gayr-i Müslimlerin kendi yaşadıkları alanlarla sınırlanmış izinler üzerinden ilginç bir genelleme yapan Karaman, şöyle bir cevap verdi:

 ‘Laik bir ülkede siyaset yapmaya, parti kurmaya, iktidara gelmeye karar veren Müslümanların bir meşru hedefleri olmalıdır. Bu meşru hedefe ulaşmak için mevcut rejimden istifade etme konusunda da danışmalar sonunda cevaz fetvası almış olmaları gerekir.Bu şartlarda iktidara gelince rejimin ve siyasetin zorunlu kıldığı bazı şeyleri yapmak durumunda kalırlar. Zorunlu olmayanları ise yapmazlar.

Hz. Ömer halife iken gayr-i müslimlere satmak üzere dışarıdan domuz ve şarap getiren gayr-i Müslimlerden vergi alınması tartışılmış, verginin domuz ve şarap olarak değil de satıştan sonra elde ettikleri paradan alınmasına karar verilmiştir. Şu halde gayr-i Müslimlerin kendi aralarında tüketilmek üzere domuz ve şarap üretmeleri, ithal ve ihraç etmeleri, alıp satmaları da caiz olmaktadır.’



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER