Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hava durumu: Meteoroloji uyardı! Hava nefes almayı dahi zorlaştırıyor

Hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Sıcaklık mevsim normalleri üzerine çıkarken nemli hava bunaltacak ve nefes almak dahi zorlaşacak.

Hava durumu: Meteoroloji uyardı! Hava nefes almayı dahi zorlaştırıyor

Hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Bugün yurdun kuzey doğusunda yaz yağmurları etkili olacak. Yağışlar Doğu Karadeniz, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı il çevrelerinde etkili olacak. Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege'de rüzgar poyraz şeklinde kuvvetli esecek. Güney Ege'de rüzgar zayıf kalırken Akdeniz'de nemli hava bunaltacak. Nemli hava nedeniyle nefes almak dahi zorlaşacak.

Öte yandan uzmanlar öğle vaktinde güneşe çıkılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

İşte 5 günlük hava durumu şöyle:

 

YURTTA HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Samsun'un iç kesimlerinde yaz yağmurları etkili olacak. Yurt genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Bugün rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

 

* Ankara: Parçalı ve az bulutlu 33

* İtanbul: Parçalı ve az bulutlu 32

İzmir: Az bulutlu ve açık 36

Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 36

* Samsun: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

* Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

* Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

* Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER