Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Savaş: Suriyeliler yüzünden gençlerimiz işsiz kaldı

Lütfü Savaş, Hatay'daki Suriyelilere ilişkin, "Her alanda çalışmaya başladılar ve bizim gençlerimiz işsiz kaldı. Geçim sıkıntısı yaşayan gençlerimizin boşanma sayılarında artış yaşandı" ifadelerini kaydetti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Savaş: Suriyeliler yüzünden gençlerimiz işsiz kaldı

Bolu Belediye Başkanı olduktan sonra mültecilere belediye bütçesinden ayni ve nakdi yardımı kesmesiyle tepki çeken CHP'li Tanju Özcan, Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacaklarını açıkladı.

Özcan, yardımı kesmelerine rağmen yabancı uyrukluların Bolu'dan gitmediğini ifade ederek, "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” dedi.

BİR ÇIKIŞ DA HATAY BELEDİYESİ'NDEN

Tanju Özcan'ın tartışma yaratan kararının ardından Suriyelilerle ilgili bir çıkış da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan geldi. Lütfü Savaş, katıldığı bir radyo programında, Suriyelilerin göç dalgası sebebiyle Hatay'da yaşanan ekonomik sorunları resmi rakamlarla açıkladı.

'HER ALANDA ÇALIŞMAYA BAŞLADILAR, GENÇLERİMİZ İŞSİZ KALDI'

Resmi kayıtlara göre şu anda Hatay'da 500 binden fazla Suriyeli olduğunu belirten Savaş, “Kayıtsızlarla birlikte bu sayı 600 bine ulaşmaktadır. 2011 yılından itibaren önce kamplarda sonra ilçe merkezlerinde yaşamaya başladılar. Her alanda çalışmaya başladılar ve bizim gençlerimiz işsiz kaldı. Geçim sıkıntısı yaşayan gençlerimizin boşanma sayılarında artış yaşandı” dedi.

Nüfus artış hızına bakarak 12 yıl sonra bir Suriyelinin Hatay’da büyükşehir belediye başkanı olabileceğini söyleyen Savaş, “Geçen seçimlerde 13 bin Suriyeli hiç tanımadıkları adaylar için oy kullandı. Reyhanlı’da 80 bin Türk varken ilçenin nüfusu 230 bindir. Orada Suriye’den gelip muhtarlığa aday olan bile vardı. Suriyelilerden çıkabilecek bir aday Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı’nda seçim kazanabilir" diye konuştu.

'SURİYELİLERLE BİRLİKTE ÇÖP MİKTARI 800 TONDAN BİN 500 TONA ÇIKTI'

Başkan Lütfü Savaş, plansızca artan nüfusun altyapı hizmetlerinde de aksamalara yol açtığını vurguladı. Savaş, “Suriyelilerin kente gelişi ile birlikte su tüketimi yüzde 80 arttı. Çöp miktarı 800 tondan bin 500 tona çıktı. Alt yapıya en çok yatırım yapan büyükşehir belediyesi olmamıza rağmen yetişemiyoruz. Çünkü İller Bankası’ndan kendi nüfusumuza göre yani 1 milyon 600 bin vatandaşımız için ödenek alıyoruz. Ancak 2 milyondan fazla nüfusa hizmet ediyoruz. İktidarın bunlar için ek ödenek ayırması lazım” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER