Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hastaneleri bile kapattılar

Hint zulmünün acımasızlığı tarif edilemez boyutlara ulaştı?

Hastaneleri bile kapattılar

Hindistan´ın uluslararası yasaları ve kuralları yok sayarak işgal ettiği Keşmir´de zulüm artıyor. Halkının yüzde 95´inin Müslüman olduğu  ?Cammu? Keşmir´de, işgal askerleri Müslümanların bayram namazına gitmesine izin vermedi. hastaneleri bile kapatan Hintli askerler, yeni doğan çocukların ve doğumU gelen kadınların muayenesine dahi izin vermiyor.

?KEŞMİR İÇİN ÇOK KÖTÜ SONUÇLARI OLDU?

İşgalci Hindistan yönetimi, aldığı skandal kararla ?Cammu? Keşmir eyaletinin özerklik statüsünü kaldırarak, kendisine bağlamasının ardından bölgede tansiyon üst seviyelere çıktı. Pakistan´ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi, Hindistan´ın Cammu Keşmir´in ayrıcalıklı statüsüne son vermesine ilişkin kararıyla Keşmirlilerin kendi kaderlerini belirleme haklarının ellerinden alındığını aktararak, ?Bu kararların Keşmir için çok kötü sonuçları oldu? dedi.

 

Pakistan´ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi´nin ev sahipliğinde, elçilik binasında ?Keşmir Kara Günü? anma töreni gerçekleştirildi.

Pakistan´ın Ankara Büyükelçisi Qazi´nin ev sahipliğinde, elçilik binasında ?Keşmir´in Kara Günü? olarak adlandırılan anma töreni düzenlendi. Törende, Keşmir´de Hint yönetimi tarafından öldürülen çok sayıda insan için dua edildi. Büyükelçi Qazi, burada yaptığı konuşmada, ?Keşmir Kara Günü?nün bütün Keşmirliler için önemli olduğunu söyledi.Hindistan´ın Keşmir´in ayrıcalıklı statüsüne son vermesine ilişkin kararıyla Keşmirlilerin kendi kaderlerini belirleme haklarının ellerinden alındığını aktan Qazi, ?Bu kararların, Keşmir için çok kötü sonuçları oldu. Bu olayın Pakistan için olduğu kadar bütün dünya için de önemli olması gerekir? dedi.

HİNDİSTAN DİNİ ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLIYOR

Qazi, ne zaman Keşmir ile ilgili bir problem yaşansa Hindistan´ın dikkatleri başka tarafa çekmek için sınır hattında top atışında ve silahlı eylemlerde bulunduğunu belirterek, ?Bugünkü olaylarda 3 Pakistan askeri hayatını kaybetti, ancak biz de etkili bir şekilde karşılık verdik? diye konuştu.

 

Keşmir´de şu anda sokağa çıkma yasağı olduğunu ve Hindistan´ın Keşmirlilerin ifade ve dini özgürlüklerini kısıtladığını vurgulayan Qazi, Keşmir´de Hindistan´ın yaptıkları sona erene kadar uluslararası kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

GECELERİ EVLERE BASKIN YAPIYORLAR

İşgalci Hindu askerlerin uluslararası yasalara ve kurallara uymadığını dile getiren yerel kaynaklar, bölgede hastanelerin bile kapatıldığını ifade ettiler.

Hint askerlerin çocuklara yönelik uyguladığı zulmü de anlatan yerel kaynaklar, Hintli askerlerin yeni doğan çocukların süt ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına izin vermediğini ve hatta doğum dönemi gelen kadınların hastaneye gitmesini bile engellediğini ifade etti. Hintli askerlerin keyfi uygulamalara başvurarak geceleri Müslüman ailelerin evlerine baskınlar düzenlediği belirtiliyor.

Keşmir´de zulüm her geçen gün artıyor. İşgalci Hindistan yönetimi, aldığı skandal kararla ?Cammu? Keşmir eyaletinin özerklik statüsünü kaldırarak, kendisine bağlamasının ardından bölgede tansiyon üst seviyelere çıktı. Nüfusun yüzde 95´i Müslüman olan Keşmir´de, Kurban Bayramı´nda milyonlarca Müslüman Hintli askerlerin baskıları yüzünden bayram namazına bile gidemedi. Dünyanın sessiz kaldığı Keşmir´le ilgili gazetemizin yerel kaynaklardan ulaştığı bilgiler de, Hint zulmünün her geçen gün daha da arttığını gösteriyor.

2 BİN KİŞİ TUTUKLANDI GIDA İHTİYAÇLARI KARŞILANMIYOR! 

Hindu ırkçısı Narendra Modi´nin, Keşmir eyaletiyle ilgili aldığı skandal kararın ardından bölgeye binlerce Hindu askeri sevk edilmişti. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Keşmir´de, tüm devlet kurumları başta olmak üzere dükkânlar ve fırınların kapatıldığı belirtildi. Gazetemizin bölgede bulunan yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Cammu Keşmir´de vatandaşların gıda ihtiyaçlarını karşılamakta büyük zorluk çektiği, sokağa çıkma yasağı nedeniyle dışarı çıkamayan vatandaşların gıda ihtiyaçlarını alamadığı belirtildi. 2 bine yakın Keşmirli siyasetçi ve vatandaşın tutuklandığı öğrenilirken, tutuklanan kişilerin nereye götürüldüğüne ilişkin hiçbir bilginin olmadığı belirtiliyor.

 

GECELERİ EVLERE BASKIN YAPIYORLAR

İşgalci Hindu askerlerin uluslararası yasalara ve kurallara uymadığını dile getiren yerel kaynaklar, bölgede hastanelerin bile kapatıldığını ifade ettiler. Hint askerlerin çocuklara yönelik uyguladığı zulmü de anlatan yerel kaynaklar, Hintli askerlerin yeni doğan çocukların süt ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına izin vermediğini ve hatta doğum dönemi gelen kadınların hastaneye gitmesini bile engellediğini ifade etti. Hintli askerlerin keyfi uygulamalara başvurarak geceleri Müslüman ailelerin evlerine baskınlar düzenlediği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Hastaneleri bile kapattılar

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER