Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Haşdi Şabi'den Türkiye'ye PKK'yı bitirelim teklifi...

Haşdi Şabi Bölge Komutanı Yılmaz Neccaroğlu, ‘PKK Türkiye’nin ve bizim ortak düşmanımız. Türkiye’nin ordusu bu bölgede çok kuvvetli. Burada yardımlaşırsak yarın bu mıntıka temiz olacak’ dedi.

Haşdi Şabi

Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrası Haşdi Şabi'den Türkiye'ye flaş çağrı!

Haşdi Şabi Bölge Komutanı Yılmaz Neccaroğlu, Kasım Süleymani ve El Mühendis'in öldürülmesinin ardından Türkiye'ye flaş bir çağrıda bulundu.

Haşdi Şabi Bölge Komutanı Yılmaz Neccaroğlu, ‘PKK Türkiye’nin ve bizim ortak düşmanımız. Türkiye’nin ordusu bu bölgede çok kuvvetli. Burada yardımlaşırsak yarın bu mıntıka temiz olacak’ dedi.

Haşdi Şabi Bölge Komutanı Yılmaz Neccaroğlu Ulusal Kanal ve Aydınlık muhabiri Gürkan Demir’in sorularını yanıtladı. ABD’nin saldırısını değerlendiren Neccaroğlu bundan sonraki tavırlarını, Türkiye’ye bakışlarını ve Irak’taki son durumu anlattı.

ABD’nin saldırısını nasıl değerlendiriyosunuz? El Mühendis’in hayatını kaybetmesi Haşdi Şabi’yi zayıflatır mı?

İki büyük şahsiyeti; Kasım Süleymani ve El Mühendis’i Bağdat’a gitmek üzereyken uçaklarla katlettiler. El Mühendis Haşdi Şabi Bakan Yardımcısıydı. El Mühendis’in Haşdi Şabi’de çok büyük bir rolü vardı. İnşallah yerine gelecek kişi El Mühendis’in yaptığı işleri yapabilir. El Mühendis’in ölümü Haşdi Şabi’yi zayıflatmadı fakat etkisi büyük olacak. Kendisi korkusuz ve sabırlıydı. Herkes ona saygı gösteriyordu. Aynı zamanda çok düşünceli bir insandı. Türkmenlere “Gelin bir olalım Sünni-Şii ayrımı yapmayın bu bizi zayıflatır” derdi. Bana da zaten “Sizin Türkmeleri çağırın gelsinler oturalım konuşalım” derdi. Çok cömert birisiydi. Bu ve başka birçok nedenlerden ötürü yerin doldurmak gerçekten çok zor.

Kasım Süleymani’nin Sudi Arabistan’dan bir mesaj getirdiği iddiası vardı. Bu mesajın içeriğine dair bir bilgi var mı?

Evet geçenlerde başbakan konuştu bu konuyla ilgili. Bölgede olan olaylarla ilgili raporlar ve bilgiler vardı. Bu mesajın içeriğiyle ilgili bir görüşme de yapılacaktı. Fakat kendisi şehit edildiği için bu görüşme gerçekleşmedi.

‘Haşdi Şabi Iraklıdır'

Haşdi Şabi’yi batılı güçler İran uzantısı bir örgüt olarak nitelendiriyor. Siz nasıl tanımlıyorsunuz kendinizi?

DEAŞ buralardayken kimseden yardım görmedik ama İran hep bizim yanımızda oldu. ABD bizi Şii olarak göstermek istiyor. Biz burada başbakanla çalışıyoruz. Bizim İran’la ve Türkiye’yle aramız çok iyi. Biz bu bölgede kalacağız. Kuvvetimizi de bu devletlerden alıyoruz. Bizim tarihimiz uzun bir tarihtir ve bizim tarihimiz burada diğer ülkelerle birdir. ABD, İran size böyle edecek, Türkiye size böyle edecek diyerek burada daha fazla kalma amacı güdüyor. ABD burada olmasa bölgede daha iyi ilişkiler gelişirdi. Burada olmalarına ihtiyacımız yok. Burada bulunmasalar daha iyi bir yaşamımız olur.

Haşdi Şabi Iraklıdır. Bunlar Şii düşüncesine sahiptir, İran’ın bir unsurudur diyorlar ama Haşdi Şabi Irak’ın menfaatine çalışıyor. Türkiye Büyükelçisi bizimle konuştu ve yardım isterseniz yardımda bulunalım siz Türkmen’siniz dedi. Şimdi bu oldu diye Haşdi Şabi Türkiye’ye ait diyemeyiz. Böyle irtibatlar devletler arsında olur. Ama Haşdi Şabi Iraklıdır.

‘PKK ortak düşmanımız'

Ankara, Bağdat’la irtibat kursa ve PKK’ya karşı mücadelede işbirliği çağrısı yapsa Haşdi Şabi’nin silahlı göçleri Türk ordusuyla birlikte PKK’ya karşı savaşır mı?

Tük Büyükelçisi sizin bu sorduğunuz soruyu Ebu Mehdi’ye sordu ben de oradaydım. Büyükelçi “Sincar dağında PKK var. Bu PKK hem sizin düşmanınız hem de bizim düşmanımız. Eğer biz orada ve Kandil’de istesek yardım eder misiniz” dedi. Ebu Mehdi de “Tabi ki bu konuda yardımlaşırız PKK bizim ortak düşmanımız” cevabını verdi. Ebu Mehdi’den sonra gelecekler ne cezap verecek bilmiyorum ama ben gözümle ve kulağımda bunu bizzat duydum. Bunu demesindeki birinci neden PKK’nın Türkiye’nin ve bizim ortak düşmanımız olması. Türkiye’nin hava gücü var ve bunları oradan temizledikten sonra Türkiye bir daha buraya gelmez görüşü hakimdi. İkinci görüş ise Türkiye’nin ordusu bu bölgede çok kuvvetli. Burada yardımlaşırsak yarın bu mıntıka temiz olacak. İki devlet arasında bu bölgede Türkiye oradan biz buradan destek sağlayarak burayı temizleriz ve bir sınır kapısı açarak da iktisadımız güçlenir düşüncesindeydik. Bu görüşme bir buçuk yıl önce oldu.

Türkiye’yle Irak arasında Ovaköy sınır kapısının açılması için bir çalışma var. Bu çalışma ilerliyor mu ne durumda?

O çalışma her iki devletin de önem verdiği bir konu. Bu kapı açılırsa Türkmenlere çok büyük katkısı olur. Bu kapı aynı zamanda da Bağdat’a en yakın kapı olma özelliği taşıyor. İnşallah bu konuda da bir neticeye ulaşılır. Bu konu parlementoda da konuşuldu başbakan tarafından. Zanediyorum ki iyi bir şekilde sonuç alınır.

‘Dilimiz tarihimiz bir'

Türkiye kamuoyuna söylemek istediğiniz birşey var mı?

Türkiye bizim komşumuzdur. Dilimiz tarihimiz birdir. Türküz ve Türkmeniz biz. Türkiye’yle irtibatımız her zaman çok kuvvetli oldu. İnşallah bu ilişkiler gün geçtikçe daha da kuvvetli olur. Bizim buna mutlak ihtiyacımız var. Bu zor günlerde buraya gelenleri muhafaza ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin’in yanındaki konuşması çok hoşumuza gitti. Bunlara çok ihtiyacımız var. Biz kuvvetli olursak Türkiye kuvvetli olur. Türkiye’nin kuvvetli olmasıyla da biz iftihar ederiz. Büyükelçi’nin de bizlerle iyi bir diyaloğu var. En yakın zamanda Kerkük’e gelip bizi ziyaret etmesini isteriz ve birçok konuda konuşuruz. İnşallah yapılan bu görüşmeler gün ve gün kuvvetli bir hale gelir.

Kaynak: ekrangazetesi.com



Anahtar Kelimeler: Haşdi ' Türkiye' ' bitirelim teklifi...

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER