Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Harvard Üniversitesi tepkiler üzerine kararından döndü: İsrail’i eleştirdiği için araştırmacı olmasına izin vermemişti

İnsan hakları aktivisti ve araştırmacı Kenneth Roth’un Harvard Üniversitesi tarafından reddedilmesi üniversite öğretim üyeleri tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.

Harvard Üniversitesi tepkiler üzerine kararından döndü: İsrail’i eleştirdiği için araştırmacı olmasına izin vermemişti

Harvard Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren kamu politikası ve siyaset fakültesi Kennedy Okulu’na üst düzey araştırmacı olmak için başvuran ünlü insan hakları savunucusu Kenneth Roth’un başvurusu İsrail’i eleştirdiği için reddedilmişti.

Kenneth Roth’un Nisan 2022’ye kadar 29 yıl boyunca direktörlüğünü üstlendiği insan hakları örgütü Human Rights Watch, geçen sene Filistinlilere uyguladığı ayrımcı politikalar nedeniyle İsrail’i apartheid rejimi olarak tanımlamıştı. Kenneth Roth’un Harvard Üniversitesi tarafından reddedilmesi üniversite öğretim üyeleri tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.

Harvard Üniversitesi gelen tepkiler üzerine kararını değiştirdi, Kennedy Okulu yönetiminin hatalı bir karar verdiğini ve Roth’un üniversite bünyesinde araştırmacı olmasına izin vereceklerini duyurdu. Roth ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada ilk karara dikkat çekti; kamuoyu tepkisi olmasaydı kararın değişmeyebileceğini söyledi, onun başına gelenin başkalarının da başına gelebileceğinden endişe duyduğunu belirtti ve açıklamanın yetersiz olduğu şerhini düştü.  


 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER