Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Harama gerekçe oluşturulamaz?

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız Hoca, yılbaşına az bir zaman kala vatandaşlara uyarılarda bulundu...

?Harama gerekçe oluşturulamaz?

Hıristiyanların Noel gününe özel olarak devlet eliyle oynatılan Milli Piyango´ rezaletiyle yapay bir Batı kültürü oluşturulmaya çalışılıyor. ?Şüphesiz rızkı veren, sağlam güç sahibi Allah´tır? ayetine rağmen vatandaşın kumar haramına sürüklenerek Batı´ya özendirilmesine tepkiler her geçen gün büyüyor. Milli Gazete´ye özel açıklamalar yapan Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, ?Millisiyle, gayri millisiyle, özel şirketin yaptığıyla, devletin yaptığıyla piyango dinimizin kumar dediği haramlar ve suçlar arasındadır? dedi.

?PİYANGO KABAHATTİR, HARAMDIR, GÜNAHTIR?

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız Hoca, piyangonun dinimizin kumar diye nitelendirdiği başlığın altına giren bir haram olduğunu söyleyerek, ?Haram sözcüğü, hırsızlığa, zinaya, insan öldürmeye, alkole ve benzeri kabahatlere ne kadar kullanılıyorsa piyango denen kumar da aynı isim ile anılacak bir kabahattir, haramdır, günahtır. Üzerine ?millilik´ vasfının yamanmış olması piyangoyu katiyen helal yapmaz. Az haram da yapmaz. Milli alkol dediğimizde, alkol ne kadar helal olabilirse millilik üzerinde bulunduğu için piyango da ancak o kadar helal olabilir? şeklinde konuştu.

 

?ALLAH PİYANGOYA HARAM DEMİŞTİR?

Nureddin Yıldız, ?Piyango kumar türlerinden biri olduğu şüphesiz bir şekilde bellidir. Maazallah, biz eğer piyangoyu bundan devlet menfaat elde ettiği için, piyangoyu haram kabul etmeyen kimseler bundan menfaat elde ettiği için bununla mücadele edilmesi gereken bir başlık olarak görmezsek o zaman bizim alkolle, hırsızlık ve benzeri haramlarla mücadelemiz de tartışma götürür. Çünkü alkolü haram eden, hırsızlığı haram eden Allah bu saydığımız suçlara haram niteliği vererek piyangoya da aynı şekilde haram demiştir? diyerek piyangonun kesinlikle haram olduğunu söyledi.

?HARAMIN HAFİFLETİLMESİNE GEREKÇE OLUŞTURULAMAZ?

Kumar haramının hiçbir şekilde hafifletilemeyecek bir günah olduğunun altını çizen Nureddin Yıldız, ?Millisiyle, gayri millisiyle, özel şirketin yaptığıyla, devletin yaptığıyla piyango dinimizin kumar dediği haramlar ve suçlar arasındadır. Herhangi bir şekilde bu haramın hafifletilmesine gerekçe oluşturulamaz. Alkol için belki ilaçta kullanılıyor, alternatifi yok diyerek bir ruhsat kapısı açılabilir. Fakat kumara hiçbir gerekçeyle ruhsat kapısı açılamaz. Kumarın biraz gerekli olanı hiçbir zaman yoktur, olmayacaktır? dedi.



Anahtar Kelimeler: Harama gerekçe oluşturulamaz

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER