Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hanefi Avcı: Sedat Peker bildiği her şeyi anlatsın | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemin nabzını tuttuğu Bi' Karar Ver programına, haftanın ikinci günü Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı konuk oldu

Hanefi Avcı: Sedat Peker bildiği her şeyi anlatsın | Bi

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumladı. Bu kez konuk, Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı oldu. Sedat Peker'in iddialarına değinen Avcı, bu iddiaların soruşturulması gerektiği ve Peker'in bildiği her şeyi anlatması gerektiğine yer verdi.

SEDAT PEKER BİLDİĞİ HER ŞEYİ ANLATSIN

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarını yorumlayan Avcı, iktidarın bu konudaki suskunluğuna tepki gösterdi ve bir an önce harekete geçilmesini söyledi. Avcı, Peker'in bildiği her şeyi anlatması gerektiği üzerinde durdu:

"Yapılması gereken çok şey var. Bu iddiaları kenara atmak ne akla ne mantığa uygun. Mutlaka araştırılmalı. Bu kişinin anlattığı olaylarda kişileri aşan bir durum var. Bu ülkede maalesef yıllardan beri hukuk çok iyi çalışmadığı için, iş insanları işlerini buradan halletmeye kalkıyor. Hukuka taşınamayan bazı alacak verecek sorunları, buradan halledilmeye çalışılıyor. Son zamanda ise siyaset de bu insanları kullanmaya başladı. Bu sistemin düzeltilmesi konusunda çok önemli bir fırsat yakalamışız.

Bu kişinin anlattıkları Türkiye için bir fırsattır. Bizim bu sistemimizi herkes biliyor, hakikaten hukuk dışı bir sistemimiz var. Bu sistem birçok yerde var ama bizdeki kadar yaygınlığı az. Bunun araştırılması şart. Bu olay ortaya çıkarılmalı. Neden zabıta, polis etkin değil? Neden yargıç etkin mücadele edemiyor? Bunlar iyi analiz edilmeli ve bu sistemi ıslah etmenin, hukuk devleti olmanın, olayları mahkemede de halletmenin yollarını araştırmak lazım. Söylediği konulardan yalan yanlış bulalım ya da baskıyla susturalım denmemeli, bu insan konuşmalı, anlatmalı, anlattıklarının hepsi tahkik edilmeli. En azından anlattıklarına bakılmalı. Kişinin anlattıkları tahminin çok fevkinde."

SEDAT PEKER DURMAYACAK

Elif Çakır'ın, Süleyman Soylu görevden alınırsa Sedat Peker'in durup durmayacağı sorusuna Avcı, "durmayacaktır" cevabını verdi ve ekledi:

Susurluk döneminde yargı o gün de çok mükemmel çalışmadı. Bazı emniyet mensupları sadece örgüt mensubu olmaktan mahkum olup, yatıp çıktılar. Mehmet Ağar da bu konuda yargılandı, yattı çıktı.

(Sedat Peker'in iddiaları) Mühim olan verilen bilgilerin mantığa, akla uygunluğudur. Kişilerin tanıklık yaptığı olayların hepsi değerlidir. Dünya tarihinde çok nadirdir bu tür olaylar.

Devamı >>>

 



Anahtar Kelimeler: Hanefi : Sedat Peker bildiği anlatsın ' Karar

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER