Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas'tan Suudi Arabistan'a tepki: Tek suçları Kudüs için direnmektir!

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan Yönetiminin, Suudi Arabistan’da yaşayan bazı Filistinlilere yönelttiği haksız suçlamaları ve yanlış yargılamaları üzülerek takip ettiğini belirtti.

Hamas

Hamas'ın dün (9 Mart, Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

Suudi Arabistan’da aralarında Dr. Muhammed Salih el-Hudari (81) ve oğlu Dr. Hâni’nin (49) de bulunduğu tutuklu onlarca Filistinli, herhangi bir suç işlemedi ve yasalara ters eylemlerde bulunmadı.

Hamas açıklamasında ayrıca şunları da ekledi: Filistinli tutukluların, Suudi Yönetimi güvenlik teşkilatı nazarındaki tek suçları, onların Filistin davasına yardım etmeleri, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın savunması için direniş gösterenlere katılmalarıdır.

Hamas, Filistin halkının onurlu evlatlarını tutuklamaya devam eden Suudi Yönetimini açık bir şekilde kınadığını ifade ederek, tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.

Suudi Arabistan Ceza Mahkemesi, Filistinli tutuklulara, “terörizmi destekleme ve finanse etme” ve “ terör örgütüne katılma” suçlamasında bulunuyor.

4 Nisan 2019’da tutuklanan Hamas’ın Suudi Arabistan’daki yetkilisi Muhammed el-Hudari ve oğlu Hâni’nin de aralarında bulunduğu 60 Filistinlinin yargılanmasına dün (8 Mart Pazar) Suudi Arabistan Ceza Mahkemesi’nde başlandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER