Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAMAS'TAN BM'YE MEKTUP!

Hamas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben mektup gönderdi.

HAMAS

Hamas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben mektup gönderdi. 

Mektupta Filistin topraklarına yönelik işgalin devam etmesinin, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden en önemli unsur olduğu kaydededen Hamas "Filistin halkının haklarının görmezden gelinmesine devam edilmesinin istikrarı baltaladığı" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Mektupta ayrıca Guterres'ten, Filistin halkının korunmasındaki etik ve yasal rolünü yerine getirmesini, uluslararası barış ve güvenliğin yeniden sağlanması için BM antlaşmasının 7'nci bölümü başta olmak üzere tüm yolları etkinleştirmesini Hamas tarafından istendi.

YENİ YERLEŞİM YERLERİ AÇMAK BÜYÜK SORUN!

Siyonist işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik en önemli ihlallerinden birinin yerleşim birimleri meselesi olduğuna işaret edilen mektupta, bunun askeri güçlerin topraklara el koymasıyla başlayan, sonra toprakların gerçek sahiplerinin tehcir edilmesi ve mülklerinin yıkılıp zarar verilmesinin ardından yerli halkın yerine işgal devletinin vatandaşlarının yerleştirilmesiyle son bulan komplike bir ihlal edildiği belirtildi.

Mektupta Siyonist işgal İsrail'nin, Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarının demografik yapısını ve tarihi kimliğini değiştirmeye çalıştığına işaret edilerek, yerleşim birimleri planının ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesi faaliyetlerinin durdurulması gerektiği vurgulandı.

Siyonist İsrail'in 2007'den bu yana Gazze Şeridi'ni abluka altında tuttuğu kaydedilen mektupta bölgedeki duruma ilişkin şu bilgiler verildi:

"Gazze'deki Kerem Ebu Salim ticari sınır kapısındaki kontrolü devam eden İsrail, bölgenin ürün ihracatını engelliyor. Gazze sahilinde balık avlanma mesafesini zaman zaman değiştiriyor, bazen 3 mile kadar düşürüyor. Bölge sakinlerinin Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçişlerini ciddi şekilde kısıtlıyor."

Diğer taraftan Gazze'deki ablukanın sona ermesi çağrısında bulunan Hamas, Siyonsit İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle 2018'de işsizlik oranının yüzde 52'ye, aşırı yoksulluk oranının ise yüzde 65'e yükseldiğini belirtti.

Kaynak: hertaraf.com



Anahtar Kelimeler: HAMAS' ' MEKTUP!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER