Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas'tan Ayasofya kararına destek

Hamas, Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılarak camiye dönüştürülmesi kararını destekledi. Yurt Dışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murra, "Ayasofya'nın ibadete açılması, tüm Müslümanların gurur duyacağı bir adımdır" dedi.

Hamas

Filistin’de Hamas, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi için Danıştay’ın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal edilmesini destekledi. Hamas’ın Yurt Dışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murra, yaptığı yazılı açıklamada, “Ayasofya’nın ibadete açılması, tüm Müslümanların gurur duyacağı bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Murra, Ayasofya’nın ibadete açılma kararı karşısında Arap dünyasından bazı resmi çevrelerde ‘ağlamaklı bir üzüntü hali’ yaşandığına dikkati çekti.

Rafet Murra, şunları ifade etti: “O kesimlerin İsrail işgalinin ihlallerine maruz kalan Mescid-i Aksa’ya ağladıklarına tanık olmadık. Kudüs’te Kubbet-üs Sahra’ya Siyonistler saldırdığında hüzünlendiklerini görmedik. İşgalcilerin el-Halil Mescidi ya da Filistin mescitlerinde ezanı yasakladıklarında onların bir söz söylediğini duymadık.” 

Kaynak: gazeteduvar.com.tr

 



Anahtar Kelimeler: Hamas' Ayasofya kararına destek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER