Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAMAS´TAN İSRAİL´E ´ABLUKAYI KALDIRMA´ ÇAĞRISI

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail´in Gazze´ye uyguladığı ablukanın doğrudan müzakereler olmaksızın sonlanmasını istediklerini söyledi.

HAMAS´TAN İSRAİL´E ´ABLUKAYI KALDIRMA´ ÇAĞRISI

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail´in Gazze´ye uyguladığı ablukanın doğrudan müzakereler olmaksızın sonlanmasını istediklerini söyledi.

DOĞRUDAN ÇÖZÜM

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Meşal, "İsrail, nasıl Gazze´den çıkmaya mecbur kaldıysa bize toprak ve egemenlik vermesi için de buna mecbur kalması gerekir."dedi. AA´nın haberine göre; Meşal, hareketin, doğrudan müzakereler olmaksızın İsrail´in ablukasının sonlanmasını istediğini kaydetti.

Hamas´ın sahip olduğu değerler pahasına hiç kimsenin hoşnutluğunu kazanmak için uğraşmayacağını vurgulayan Meşal, "Hamas, Batı´ya yaranmak isteseydi onu Beyaz Saray´da ve diğer Avrupa başkentlerinde görürdünüz." ifadesini kullandı.

ŞARTSIZ UZLAŞI

Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı meselesine de değinen Meşal, Hamas´ın uzlaşının gerçekleşmesi için gereken her şeyi yaptığını ve büyük adımlar attığını ancak Ramallah yönetiminin bu fırsatı değerlendirmediğini sözlerine ekledi.

Mısır´ın başkenti Kahire´deki müzakereler kapsamında 12 Ekim 2017´de Filistin´deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşması" imzalanmıştı.

İsrail, 1967´deki Arap-İsrail savaşında Gazze´yi ele geçirmiş ancak 2005´te bu bölgeden çekilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER