Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas saldırıya geçecek iddiası

Lübnan gazetesi Al-Akhbar, Hamas liderliğindeki kaynaklara atıfta bulunarak, "bu hafta sonuna kadar "Katar hibesi" Gazze'ye devredilmezse ve sınır kapıları açılmazsa, yeni bir silahlı tırmanma aşaması başlayabilir."

Hamas saldırıya geçecek iddiası

Riyad Makaev'in "konuya dair" haberi...

"Al-Akhbar" gazetesi, Gazze Şeridi'nden işgal altındaki topraklara "ateş toplarının" fırlatılmasının 4 gündür devam ettiğini ve IDF'nin Gazze'deki hedeflere yalnızca bir kez misilleme yaptığını belirtiyor. Yayının yazarları bunu Mısır'ın Hamas ile yürüttüğü müzakerelerle ilişkilendiriyor. Hamas kaynakları, müzakereler sırasında Mısırlılara "Katar hibesi" ve sınır geçişleriyle ilgili bir ültimatom verildiğini bildirdi. Buna ek olarak, Gazze hükümeti (tamamen Hamas tarafından kontrol ediliyor) inşaat malzemeleri sektörüne tedarikin yeniden başlaması için ısrar ediyor. 

Daha önce, Gazze liderlerinden Katar’ın yapmış olduğu yardımlarını nakit olarak değil, Gazze Şeridi'ndeki yoksul ailelere yiyecek sağlayacak olan BM gıda programı hesabına para aktarması istendi. Hamas liderliği, yoksulların sadece yiyecek için değil, aynı zamanda barınma, ilaç ve eğitim için de paraya ihtiyacı olduğunu belirterek bu seçeneği reddediyor.  İşgal rejimi ise her tavizi Gazze'de tutulan işgalciler sorununa bağlamaktadır.

Hamas daha önce de işgal rejimine  yönelik tehditlerini El Ahbar gazetesinde defalarca yayımlamıştı. 



Anahtar Kelimeler: Hamas saldırıya geçecek iddiası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER