Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas Mescid-i Aksa Dosyasını Açıyor

Halid Meşal, Mescid-i Aksa meselesinin, Siyonist rejim İsrail'in camiye yönelik saldırıları konusunda kilit karar alıcılar arasında farkındalık yaratmak için uluslararası hale getirilmesi çağrısında bulundu.

Hamas Mescid-i Aksa Dosyasını Açıyor

Meşal, “Mescid-i Aksa'yı Filistin direnişinin gündeminin, Filistin halkının gündeminin ve Müslüman milletlerin hükümetlerinin gündeminin ilk sıralarına koyarsak, uluslararası gündemin ilk sıralarına yerleştirebiliriz" dedi. . 

"İsrail dini bir savaşı teşvik etmekten çekinmiyor. Neden Mescid-i Aksa'nın İsrail işgaliyle mücadelemizin odak noktası olduğunu söylemekten çekinelim?"

Üst düzey Hamas yetkilisi, İsrail'in dikkatini Mescid-i Aksa'dan başka yöne çekmek için fiili ve fiili direniş çağrısında da bulundu. "Onu korumanın en iyi yolu bu" dedi. 

"En azından Siyonist oluşumla ilişkileri normalleştiren hükümetler Mescid-i Aksa'yı kötüye kullandığı için bu yapılmalı."

İsrail işgal makamlarının, Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine bir Siyonist/Yahudi tapınak inşa etmeyi amaçlayan sözde Tapınak Dağı grupları aracılığıyla Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirmek için zamanla yarıştığına dikkat çekti.

Meşal, "İsrailliler, Mescid-i Aksa'ya yavaş ama emin adımlarla mekan ve zamansal bölünmeler dayatıyorlar" dedi. Filistin liderliğinin zayıf duruşunu ve milletin kendi yaralarıyla meşguliyetini Mescid-i Aksa üzerinde egemenliklerini dayatmak için kullanıyorlar” ifadesini kullandı.

Mescidde kalarak Mescid-i Aksa'yı savunanları selamlayan Meşal, bu sayede dünya genelinde yüzlerce insanın bir milyardan fazla Müslüman rolünü üstlendiğini kaydetti.

Sonuç olarak, Filistin İslami Direniş Hareketi/ Hamas yetkilisi, Siyonistlerin yaşayan ve ölü Filistinlilere yönelik saldırısını da kınadı. Bu, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın bitişiğindeki Al-Yusifiyah Mezarlığı'nı yok etmesine bir göndermeydi. 

Meşal Siyonist rejim İsrail ile ilgili, "Ölü Filistinlilerden korkuyorlar. Yaşayan Filistinliler ne olacak?" açıklamasında bulundu.

Halid Meşal, Mescid-i Aksa meselesinin uluslararası hale getirilmesi ve birlik halinde Siyonist rejime direnilmesi çağrısında bulundu.



Anahtar Kelimeler: Hamas Mescid- Dosyasını Açıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER