Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas lideri sağlık durumu kötüleşince hastaneye kaldırılmıştı

Suudi Arabistan Dr. Muhammed El-Hudari’yi Yeniden Cezaevi’ne Koydu

Hamas lideri sağlık durumu kötüleşince hastaneye kaldırılmıştı

Filistin Enformasyon Merkezi
Sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki “Düşünce Mahkumları” adlı hesap, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Suudi Arabistan’la ilişkilerinden sorumlu lideri Dr. Muhammed El-Hudari’nin sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine kaldırıldığı hastanede bir süre kaldıktan sonra yeniden Zehban Cezaevi’ne götürüldüğünü açıkladı.

Aynı hesapta yayınlanan bir başta tweette Muhammed El-Hudari’nin diğer Filistinli tutuklularla birlikte gözaltına alındığında işkenceye maruz kaldığı ifade edildi.

Suudi Arabistan’daki tutuklularla ilgili paylaşımlarda bulunan “Düşünce Mahkumları” hesabı, Suudi Arabistan güvenlik güçlerince gözaltına alındıktan sonra ağır işkencelere maruz kalan Filistinli tutuklulardan bazılarının şiddetli böbrek yetmezliği yaşadığını söyledi.

Hamas Hareketi, 9 Eylül’de yayınladığı bildiride, Suudi Arabistan iç istihbarat birimi Mebahis’in Dr. Muhammed Salih El-Hudari “Ebu Hani”yi 4 Nisan’da gözaltına aldığını açıkladı.

El-Hudari’nin gözaltına alınmasının garip ve kınamayı hak eden bir adım olduğunu kaydeden Hamas, hareket içinde çeşitli görevlerde bulunan Filistinli doktorun yaklaşık yirmi yıldır Hamas’ın Suudi Arabistan’la ilişkilerinden sorumlu olduğunu bildirdi.

Hamas Hareketi, Suudi Arabistan yönetiminin 81 yaşındaki El-Hudari’nin yaşına, hasta olmasına ve önde gelen bir KBB doktoru olmasına saygı duymadığını ifade ederek, Filistinli doktorun Filistin halkına ve davasına çok önemli hizmetleri olduğunu söyledi.

Dr. Muhammed El-Hudari ile büyük oğlu Dr. Hani El-Hudari’nin de gözaltına alındığını kaydeden Hamas, Suudi Arabistan’da yaşayan birçok Filistinlinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Hamas Hareketi, diplomatik çabalara ve arabulucuların girişimlerine fırsat vermek için beş ay boyunca sessiz kaldığını fakat söz konusu çabaların sonuçsuz kaldığını belirtti.

Konu hakkındaki sessizliğini bozmak zorunda kaldığını söyleyen Hamas, El-Hudari ve oğlu ile diğer Filistinlilerin serbest bırakılmasını istedi.
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER